Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великденска благотворителна кампания започва в Кюстендил

Великденска кампания за набиране на козунаци и хранителни продукти, които ще бъдат предоставени на нуждаещи се семейства от Кюстендил и региона, започнаха енориашите към храма "Св. великомъченик Димитър Солунски" в Кюстендил. Така инициаторите продължават благотворителната кампания, на която дадоха началото преди Рождество Христово, в края на миналата година. 

Кампанията ще продължи до Велики четвъртък (2 май), а освен козунаци, желаещите да помогнат с участие в акцията могат да донесат хранителни продукти. Всеки пакет – с козунак и други продукти, ще бъде доставен до хората в нужда, казаха инициаторите на благотворителната акция. Оттам призоваха  за християнско милосърдие и съпричастност към всеки нуждаещ се.

По повод празника Възкресение Христово, на 5 май, в двора на храма ще бъде представена изложба на кюстендилски иконографи, съобщиха още оттам. "Работата на местните иконографи е едно богатство за региона и творбите им заслужават да бъдат популяризирани, каза Велбъждският епископ Исаак.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Силвия Кацарова и група „Молец“ за празника на Благоевград

Сгъстена празнична програма е подготвила Община Благоевград заради тежкото финансово състояние. „Опитваме се, въпреки ограничения бюджет, да осигурим качествен културен живот“, обяви зам.- кметът по култура Станислав Кимчев. Силвия Кацарова, група „Молец“ и ансамбъл "Пирин" са гвоздеят в програмата в трите празнични дни - 23, 24 и 25 май...

публикувано на 09.05.24 в 11:03

Кирил Петков: Ще се борим като опозиция, ако ГЕРБ не се отърсят от зависимостта си от Пеевски

"Продължаваме промяната - Демократична България" може да разговарят с ГЕРБ за бъдещо управление, но само ако бъде сложен край на зависимостта на ГЕРБ от Пеевски, заяви в Перник съпредседателят на "Продължаваме промяната" и водач на листата в Перник и в 23 МИР-София Кирил Петков. Пред журналисти в Перник Кирил Петков подчерта, че „Продължаваме промяната..

публикувано на 09.05.24 в 10:49

Кюстендилци си спомниха за праведника на народите Петър Михалев

Възпоменание по повод 125 години от рождението на Петър Михалев, един от спасителите на българските евреи се проведе в Кюстендил. Събитието  е част от програмата по повод 80-та годишнина от спасяване на близо 50 000 български евреи от Холокоста през Втората световна война.   Доцент д-р Ангел Джонев презентира подробности от живота и делото на..

публикувано на 09.05.24 в 10:37

Парад на ретро автомобили в Благоевград

Колекционери от цяла България, от Сърбия, Македония и Гърция ще се включат на 11 май /събота/ в XXI изложение на ретро автомобили в Благоевград. Локацията и тази година е площад „Георги Измирлиев“. В 9.30 часа екипажите ще започнат да позиционират автомобилите си, а след официалното откриване в 11.30 часа ще направят демонстративна обиколка на..

публикувано на 09.05.24 в 09:50

ЕК препоръчва мерки за борба с фалшифицирането

Инструментариум на ЕС срещу фалшифицирането. Сложни думи за важни действия. Европейската комисия (ЕК) прие препоръка с мерки за борба с фалшифицирането и за по-ефективно прилагане на правата върху интелектуалната собственост. Препоръката е известна като  инструментариум на ЕС срещу фалшифицирането  и цели да насърчи сътрудничеството между носителите на..

публикувано на 09.05.24 в 09:30

МВР открива денонощна линия за нарушения за изборите

От 9 май до 10 юни 2024 г. в Министерството на вътрешните работи ще функционира денонощно открита линия - телефон 02 90 112 98 и имейл  izbori@mvr.bg  - за сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Осигурената допълнителна възможност е част от предприетите от МВР мерки за ефективно..

публикувано на 09.05.24 в 09:29

Влизат в сила противоепидемични мерки срещу коклюш

От днес у нас се въвеждат временни противоепидемични мерки срещу разпространението на заболяването коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли и включват безплатна диагностика с PCR тестове в София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора. При съобщаване на случай на коклюш, съответното РЗИ ще предписва нужните мерки на..

публикувано на 09.05.24 в 09:27