Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Слушайте на 7 май, 13.00-16.00 ч.

Два дни преди началото на предизборната борба преди поредните предсрочни избори - коментар на обстановката в страната на проф. д-р Марин Русев и на политолога проф. д-р Тодор Галунов.

Има ли неизяснени въпроси, свързани с организацията на изборите на 9-ти юни? Разговор с Цветелина Пенева, председател на Обществения съвет към ЦИК.

Времето преди поредните избори отново ни поднася немалко скандали – обобщение на икономиста Аркади Шарков.

Проект за добив на газ на Румъния поставя екологични проблеми и в България – Меглена Антонова – ръководител на „Грийнпийс-България“.

Започна поредният Национален фестивал на българското кино - Милко Лазаров, председател на Съюза на българските филмови дейци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Събуди деня" с Агнес Манова

Кампания за спасяване от разруха на читалище „Отец Паисий-1927” в радомирското село Извор. Колко средства са необходими за възстановяването на сградата ще научим от Димитрина Мирчева, секретар. Какво представлява  „дигиталната раница" и как тя помага на учениците по-добре да възприемат учебния материал? За безплатната интерактивна..

публикувано на 28.05.24 в 04:00

"По първи петли“ с Бойка Браткова

За работата си в Центъра за специална образователна подкрепа „Св. Паисий Хилендарски“ в Благоевград, ще ни разкаже Петър Астинов – носител на наградата на СБУ  „Учител на годината“. С благоевградския професор Кирил Костов пък ще отидем на „Романтика в Пордим“. В качеството си на председател на конкурсното жури ще ни разкаже за провелия се..

публикувано на 28.05.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Ирина Вагалинска представя в Благоевград романа „Мистерии в Хераклея Синтика“. Разговор с автора. Обсъждаме два нови проекта на общински наредби в Благоевград: С общинския съветник Димитър Урдев коментираме проекта на Наредба за условия и реда за предоставяне и поддържане на прилежащи площи към сгради в режим на етажна собственост..

публикувано на 27.05.24 в 08:20

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Преди началото на летния сезон в каква готовност са два от най-популярните български курортни центрове. За бизнес начинанията на туристическия бранш ще говорим със Зорка Тумбакиева, секретар на Съюза по туризъм в Община Банско. Ще продължим темата и със заместник-председателя на Сдружение „Дестинация Сандански“, Георги Кунчев...

публикувано на 27.05.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Нова туристическа атракция в Кюстендил. О ткрит 30-местен автобус ще предлагат туристически тур за туристите.   „Живей на чисто“ Вече е готов първият Базов анализ за потенциала з а развитието на ВЕИ в нарушени и урбанизирани терени в България. Какво показва проучването? Магдалена Кирчева , един от..

публикувано на 27.05.24 в 05:00
Автор на илюстрацията: Милена Радева

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

Гост в студиото ученичката Биляна Борисова, лауреат в конкурса „Звезди в Радиото“. "Благотворителен книжен базар с кауза" – инициатива на БМЧК-Благоевград. Разговор с Ния Гогушева, областен координатор на младежката организация. Кои са шампионите по четене в образователната платформа „Книговище“ и как се представиха учасниците от..

публикувано на 26.05.24 в 10:35

"На отворен прозорец" с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Четвъртата неделя след Пасха: неделя на Разслабления – отец Светослав Кючуков. Минути за децата: приказката „Кривото патенце“. ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: За климата, пчелите и хората – Надежда Шопова, асистент в секция „климат“ в Института за изследвания на климата,..

публикувано на 26.05.24 в 05:00