Издателство „Еднорог“

Списък с книгите, които издателство „Еднорог“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР:


Шон Битъл, Изповедите на един книжар: Нови срещи с любимите герои на Шон Битъл в голямата му, претъпкана и уютна книжарница, с красивите пейзажи на Шотландия и проблемите на човек, опитващ се да преживее от търговия с книги с помощта на саркастичното си чувство за хумор и новата си вярна, но невротична помощница със забележителния прякор Бабчето, пристигнала чак от Италия.




Шон Битъл, Дневникът на един книжар: Дневникът на Шон Битъл е разказ за една година, преживяна между рафтовете на неговата книжарница, огъващи се под тежестта на повече от 100 000 книги, в стара къща с виещи се коридори и буйно пламтящ огън в камината – почти рай за любителя на книги. Но така ли е в действителност? Със своите остри коментари, точни наблюдения и несломим хумор Шон Битъл описва трудностите на търговията с книги и изпитанията, на които тя подлага наивните идеалисти, заели се с тази работа. С описанията на срещи с ексцентрични клиенти и конфликти със собствения персонал, коментарите на книги и разказите за приятели, за самотни стари хора и колекционери на книги, за вълнението, пораждано от редки антикварни издания и чара на живота в едно малко градче, "Дневникът на един книжар" е весела и тъжна книга за книгите.


Антъни Хоровиц, Присъдата е смърт: Жестоко убийство, измами и един детектив, който разкрива чужди тайни и крие своите – и Антъни Хоровиц, отново в ролята на недоумяващ любител на загадките в собствения си роман. Известен адвокат е зверски убит с бутилка вино, която струва две хиляди паунда. Мизантропът Даниъл Хоторн, самотен и озлобен частен детектив, отново трябва да помогне на лондонската полиция. Двамата с писателя Антъни Хоровиц, изпълняващ по неволя ролята на доктор Уотсън, тръгват по заплетена следа, която ще доведе до друга загадъчна смърт, останала далеч в миналото...



Антъни Хоровиц, Убийството е всичко: Съдбата среща Антъни Хоровиц, преуспяващ сценарист и писател, с ексцентричния, озлобен и самотен бивш служител на полицията Даниъл Хоторн. Макар и уволнен от криминалната полиция, Хоторн често работи като консултант на бившите си колеги при особено сложни случаи. А случаят, в чието разследване е въвлечен и самият Хоровиц въпреки волята си, не е какъв да е. Една пролетна сутрин Даяна Купър – заможна жена и майка на прочут актьор – посещава погребално бюро, за да поръча собственото си погребение. Шест часа по-късно тя е удушена с шнур за завеса в дома си. Необичайните обстоятелства налагат призоваването на Хоторн, а Хоторн търси писател, един нов доктор Уотсън, който да документира неговите случаи. Странностите около убийството на Даяна Купър съблазняват Антъни Хоровиц, но много скоро той се озовава в една история, която не е в състояние да контролира. Самият детектив има своите тайни, а разследването на истинско престъпление крие и истинска заплаха...


Майкъл Шейбон, Лунно сияние: Лауреатът на „Пулицър“ Майкъл Шейбон ни поднася поредния литературен шедьовър: роман за истината и лъжата, за семейни легенди и екзистенциални приключения – и за силите, които се опитват да ни унищожат. Когато дядо му е на смъртно легло, авторът води с него дълги разговори, старият човек разказва несподелени тайни за любов и страдания, за надежда и предателства, събудени в съзнанието му от приближаването на смъртта. Тези късчета спомени осветяват отдавна отминали събития, лични преживявания и истинското, страшно лице на войната, ужаса и отчаянието на хората с разбити съдби, мечтите и вярата в доброто, надмогващи всичко. „Лунно сияние“ не е документален разказ – това е историята на един млад мъж, изпълнена с приключения, секс и страст, с попарени копнежи и пориви за оцеляване; разказ за разрушителната сила на лъжата и за пагубните последици, които може да има дори една красива мечта. Това е разказ за една ера в историята на Америка, обхванал и Втората световна война, и последиците от нея – мечтите за Луната и тяхната грозна сянка, и най-вече за силата на човешкия дух и за прошката


ВИЖТЕ ОЩЕ

Издателска къща „КХ – Критика и Хуманизъм“

В „Нашият ден“ ви представяме книгите, които подарява на слушателите издателска къща „КХ - Критика и Хуманизъм“. Къщата е единственият български издател, специализиран в съвременни хуманитарни дискурси, убеден, че трябва да допринася за поддържането на множество равностойни гласове в хуманитаристиката чрез роля на помощник и предизвикател. Сред..

публикувано на 19.12.19 в 10:25

Издателство „Златното пате“

Списък с книгите, които издателство „Златното пате“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Галина Златина, "Как чете патето" – Стихчета за животни – Със своите прекрасни илюстрации, тези книжки бързо ще станат любими на вашето дете. Кратките стихчета са подходящи и за съвсем..

публикувано на 17.12.19 в 12:35

Издателство „Парадигма“

Издателство „Парадигма“ е основано през 1997 г., а през 2011 г. стартира онлайн книжарницата „Парадигма“ с мотото „Знанието е при нас“. Издателството се фокусира върху издаването на историческа литература. Сравнително равномерно са представени политологията, философията, психологията и езикознанието. От 2008 г. дейността постепенно се разширява с..

публикувано на 09.12.19 в 14:46

Издателство „Scribens“

Издателство „Scribens“ е ориентирано главно около съвременната българска художествена литература и интердисциплинарно изкуство.  Ето книгите, които издателство „Scribens“ подарява: Нинко Кирилов, „По-сурово“  –  Решителна, по-грапава, по-сурова – поезията на Нинко Кирилов прави разходка из сетивния свят и става негов безмълвен воайор през..

публикувано на 09.12.19 в 14:18

Издателство „Сиела“

Списък с книгите, които издателство „Сиела“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Джон Хюз, "Сам вкъщи"  – познатият и обичан филм, сега е илюстрована книга за цялото семейство, в остроумния преразказ на Джон Хюз и с очарователните коледни илюстрации на Ким Смит. Да си..

публикувано на 09.12.19 в 12:19