Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Младенов:"Свалям шапка на тези които работят с подрастващите. За мен е удоволствие да работя с деца. Те са много искренни и чисти"

Георги Младенов се превърна в учител по физическо възпитание за един час  в столичното 127 СОУ "Иван Н. Денкоглу”.

Като лице на на Националната кампания "Аз обичам спорта”, баскетболната лигенда подкрепи Министерството на физическото възпитание и спорта  и Българския спортен тотализатор в усилията им да популяризират на спорта и активния начин на живот сред подрастващите. 

След края на часа треньорът на младежкият ни национален отбор до 20 години заяви, че да бъде учител именно в 127 училище за него е било голямо удоволствие, защото той е започнал баскетболната си кариера именно в него.

Младенов разказа, че неговото семейство има дълбока връзка с учебното заведение, защото учител по физическо възпитание и спорт в това училище от 1958 до 1988 г. е бил неговият баща - Младен Младенов.

Сестра му Диана Младенова от 1983 г. поема по стъпките на техния баща и до момента преподава на ХI и ХII клас. От миналата година племенницата му Йорданка Венциславова, възпитаничка на училището, продължава традицията и тава преподавател по физическо, но на децата от I до VII клас.

И дъщеря му Гергана Младенова е завършила средното си образование в 127 училище, а сега ученик в него е синът му - Борислав Младенов.

 

 

 

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна