Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нико Розберг спечели Гран При на Великобритания

Снимка: Sportal

Нико Розберг спечели състезанието за Голямата награда на Великобритания, кръг от световния шампионат във Формула 1. Германецът стигна до първото място,  след като двама от фаворитите, Люис Хамилтън и Себастиан Фетел, имаха технически проблеми, а последният дори не завърши.

Хамилтън, който стартира от пол-позишън на домашното си състезание, водеше до 8-ата обиколка, когато проблем с гумата го прати на последно място. Пилотът на „Мерцедес” и съотборник на Розберг навакса изоставането за изумителна четвърта позиция. Фетел, който е лидер в класирането и през този сезон не бе отпадал, напусна състезанието в 42-ата минута, също когато бе лидер. Това отвори вратите за съотборника на Хамилтън Розберг. Втори остана Марк Уебър с другия болид на „Ред Бул”, а трети се нареди Фернандо Алонсо с Ферари. „Фетел” води в таблицата със 132 точки, а Алонсо има 111.

Нико Розберг определи победата си като „специална":

Днешната победа е много специално, защото е домашна за отбора. Фабриката на отбора на Мерцедес във Формула 1 е на десет минути от "Силвърстоун". Повечето наши колеги са по трибуните и съм горд, че успях да ги зарадвам с победа. Отборът наистина го заслужава, защото всички в него се трудят до последно всеки ден.  Много съжалявам за Люис и за британските фенове. Той заслужаваше да ги зарадва с домашна победа и трябва да е било голямо разочарование да види спукана задната си гума, докато водеше колоната, но това са моторните спортове и тези неща се случват постоянно. Когото видях болида на Себастиан Фетел да спира пред мен, няма да ви лъжа, че изобщо не ми беше тъжно за него. От този момент състезанието беше великолепно за мен и се наслаждавах до финала, завърши германецът.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна