Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима министри ще бъдат изслушани в петък по казуса с Природен парк "Странджа"

| обновено на 29.01.14 в 17:39
Снимка: БГНЕС

Трима министри ще бъдат изслушани в петък по искане на ГЕРБ, заради опасения за застрояване на Природен парк "Странджа". Това са министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, на регионалното развитие Десислава Терзиева и на инвестиционното проектиране Иван Данов.  

Депутатът Румен Ненков обяви:

Преди няколко дни излезе едно решение на 5-членен състав на ВАС, отново темата придоби обществено значение както в медиите, така и в обществото. Смятам, че темата наистина е от обществено значение и затова с колегите решихме да се възползваме от точката, дадена в правилника – възможността да изслушаме съответните министри, да може всяка една парламентарна група да зададе своите въпроси към министрите с оглед на това евентуално да не се стигне до презастрояване на самия природен парк и още повече държавата да бъде санкционирана в бъдеще за неспазване на европейско законодателство.

Първоначалното предложение беше изслушването да е в четвъртък, но по предложение на БСП изслушването ще е в петък.

От ГЕРБ поискаха тази седмица да бъде създадена анкетна комисия за Христо Бисеров.

Този въпрос вълнува всички избиратели, включително и на ДПС, каза Веселин Вучков и определи като лицемерно съгласието на ДПС и БСП за подобна комисия, защото два месеца предложението не е стигнало до обсъждане в залата. Предложението на ГЕРБ не беше прието.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна