Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите гласуват на първо четене промени в седем закона

Снимка: Ивайло Михайлов

С гласуване на промените в Закона за горите ще започне работата в парламента. Депутатите ще гласуват на първо четене и обсъдените в сряда промени в седем закона.

Гласуването на промените в законите беше отложено без ясни мотиви, но към края на заседанието в сряда беше видно, че в залата няма достатъчно депутати.

Гласуванията в Закона за подземните богатства, промените в Закона за енергията от ВЕИ и Законът за водите, бяха оставени за днес.

Депутатите ще гласуват и два проекта за промените в Наказателния кодекс (НК). Предложението на "Атака" е да има затвор за демонстрацията на хомосексуалност. Това предложение не беше подкрепено на ниво комисии. "Атака" иска затвор до 5 години и глоба до 10 000 лева. В предложените от Министерски съвет промени в НК се въвеждат принципи на европейските директиви в областта на борбата със сексуалното насилие и със сексуалната експлоатация на деца и с детската порнография. Инкриминира се наблюдаването на порнографско съдържание на деца под 18 години.

Други предложения предвиждат санкции за финансиране на тероризъм, въвеждат практиката за наказание на подкуп и на чуждестранно длъжностно лице.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна