Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британската Либералдемократическа партия иска облекчения за достъп на имигранти

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската Либерал-демократическа партия, която е коалиционен партньор в правителството, възнамерява да предложи план за облекчаване на условията за достъп до страната на роднини на имигрантите, на започващата конференция на партията в Йорк. Обсъжда се нова разпоредба, с помощта на която имигрантите да могат лесно да докарват дори техните баби и дядовци, както и намаляване на лимита за доходите, позволяващи на работещите имигранти да поканят партньорите си на Острова.

Депутатът от Консервативната партия Чарли Елфик заяви, че това показва за пореден път, че либерал-демократите изобщо не разбират загрижеността на обикновените хора. Това поражда и тревога дали изобщо ще може да бъде осъществена планираната реформа в имиграционната политика, която включва ограничаване на годишната нетна емиграция под 100 00 души.

Консерваторите твърдят, че след техните големи усилия да се промени предишната неконтролируема имиграционна политика на лейбъристите, сега либерал-демократите отново искат да отворят вратата за неконтролируемата имиграция. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна