Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Големите пианисти-композитори" - майсторски клас на маестро Людмил Ангелов

В края на май маестро Людмил Ангелов и Нов български университет организират петото издание на клавирния майсторски клас „Големите пианисти-композитори”. Петнадесет от най-добрите таланти, явили се на прослушване, ще вземат участие и в галаконцерта в зала „България”, който ще бъде част от „Софийски музикални седмици 2014”.

Проф. Людмил Ангелов е един от най-добрите интерпретатори на Шопен в света. Маестро Ангелов е носител на награди от редица престижни конкурси, сред които: „Сенигалия” - Италия, „Шопен” - Полша, Palm Beach International Competition - САЩ, Piano Masters - Монте Карло.

Свирил е със световноизвестни оркестри и диригенти по прочути концертни подиуми - „Линкълн Сентър” в Ню Йорк, „Концертгебау” в Амстердам, залата на Берлинската филхармония, „Музикферайн” във Виена, Московската консерватория, Консерваторията в Милано, „Аудиторио Насионал” в Мадрид и други.

Въпреки че живее от години в Испания, маестро Людмил Ангелов не е спирал да работи за развитието на талантливите български пианисти, преподавайки като почетен професор в Нов български университет.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна