Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БАБХ спря дейността на фирмата, която осигурява храненето на президентската администрация и депутатите


Агенцията по храните затвори за нарушения хранителния комплекс в президенството. Това съобщи директорът на контролния орган Пламен Моллов. Проверката е направена по сигнал от човек, работещ в президентската институция.

Хранителният комплекс, който се грижи за храната на работещите в президентството, осигурява храна и на депутатите в парламента. Това е частна фирма с различни обекти, в които се приготвя храна и под формата на кетъринг се доставя в институциите. В случая обаче проверения обект е базиран в президенството.

Сигналът е подаден миналата седмица от т. нар. "таен агент" - един от хората, на които агенцията разчита за засилване на контрола върху храните през последните месеци. Човекът е вътрешен за президенството, каза Моллов без да уточнява подробности. Установени са груби нарушения като лоша хигиена, липса на система за самоконтрол, несъответствие на оборудването. Все проблеми, които застрашават сигурността на хората, консумиращи храната.

Пламен Моллов каза, че не разполага с информация чия е фирмата. Според него тя от години обслужва парламента и президенството, но няма данни, дали досега са й правени проверки. Фирмата ще остане затворена до отстраняване на нарушенията.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна