Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Костанцалиев и "Таласъмче" подготвят нов мюзикъл

Снимка: личен архив

Детската вокално-театрална формация "Таласъмче", която в края на лятото се завърна с първа награда и златен приз от Международния фестивал и конкурс за детски и младежки хорове "Световен мир" във Виена, започна подготовката на нов мюзикъл.


Новият мюзикъл, по който работим, се казва "Трите феи и спящата красавица". В сценария на младата сценаристка Теодора Попова приказката на Шарл Перо е "обърната с хастара наопаки". В днешно време родителите натоварват много децата си – искат да изглеждат брилянтно, да знаят много езици, да учат балет, да свирят на музикални инструменти... А нашата фея дава възможност на това дете, убождайки се, да вземе решение за бъдещето си
, разказа композиторът и художествен ръководител на "Таласъмче" Димитър Костанцалиев пред микрофона на предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива".

Чуйте в звуковия файл цялото интервю на Росица Кавалджиева с Димитър Костанцалиев, в което той разказва за успешното участие на "Таласъмчетата" в Международния фестивал и конкурс за детски и младежки хорове "Световен мир" във Виена, както и хубава музика в тяхно изпълнение.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна