Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Иванов: "Труд" води масирана кампания срещу зелените организации

Вестник „Труд“, който публикува този пасквил, от няколко месеца насам упорито публикува измислици, манипулации и откровени лъжи за различни екоорганизации в България, включително нашата. Смятаме това за масирана кампания за очерняне на неправителствените организации и на екоорганизациите, за да се насочи обществото към съмнения и очаквания, че има нещо гнило около тези зелени организации. Това заяви пред „Хоризонт“ Константин Иванов от Световния фонд за дивата природа WWF България по повод огласената от изданието информация, че WWF е сред споменаваните в "Документите Панама" организации.

Константин Иванов посочи, че „Труд“ , който не е подписал правилатаза журналистическа етика, никога не публикува право на отговор и в оклеветяващите екоорганизациите статии не огласява тяхната позиция. Трябва да се знае, че воденето на такива кампании на черен пи ар, характерни за Русия и Латинска Америка рано или късно се обръщат срещу онези, които ги инициират, отбеляза още Иванов.

Трима министри през последните няколко месеца усилено лобират за разширяване на ски зоната на Банско в Пирин. Очаквам с интерес публикуването на всички документи от „Панамагейт“, свързани с интересите на конкретни офшорни компании към проекта за ски зоната, каза още екоактивистът.

Държавата непрекъснато тества търпимостта на гражданите – приема се нещо изключително неприятно и неприемливо за големи групи от обществото, което предизвиква шум, протести и скандали и накрая държавата приема нещо, наполовина вредно от първоначално предложеното. Така Константин Иванов коментира спорния казус с плажовете и зоните за къмпингуване и поредната промяна в първоначално оповестен вариант на законодателни промени.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени