Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Себастиан Льоб излезе начело в Рали Дакар

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Себастиан Льоб с „Пежо“ спечели осмия етап на „Рали Дакар“ и измести своя съотборник и сънародник Стефан Петерханзел от върха на генералното класиране при автомобилите в деня, в който офроуд надпреварата премина аржентинската граница от Боливия. Скоростната отсечка при слизането от Уюни към Салта обаче отново беше съкратена заради лошо време, което затруднява пилотите от уикенда насам.

Петерханзел, който водеше с минута и 57 секунди преди началото на осмия етап, завърши деня с 38 секунди пасив от 9-кратния първенец в световния рали шампионат, който спечели за трети път през тазгодишното издание на ралито. Льоб можеше да води и с повече след осмия етап, но спука гума малко след преминаването на аржентинската граница.

Сам Съндърланд с КТМ увеличи преднината си на върха в класирането при мотоциклетистите, след като завърши на трето място във вчера. Етапът беше спечелен от Хоан Бареда с „Хонда“, докато Пабло Кинтания, „Хускварна“, финишира едва седми и вече изостава с 21 точки от Съндърланд в подреждането.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна