Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за разрушения склад на "Ориент табако" започва през януари догодина

| обновено на 09.11.17 в 13:08
Снимка: marica.bg

Заради промените в Наказателно-процесуалния кодекс, които са в сила от броени дни,  делото срещу шефовете на фирмата, стопанисваща съборения тютюнев склад на ул. „Одрин“, ще се проведе през януари следващата година. 

Георги Бранеков и Александър Николич са обвинени за ползването на преправен официален документ, позволяващ събарянето  на сградата на „Ориент табако“ и организирането на противозаконна дейност в защитената територия от групов паметник на културата.

Окръжният съд в Пловдив проведе разпоредително заседание, за да се дадат  отговори на осем въпроса. Прокуратурата и защитата се съгласиха това да стане днес, а не да се насрочва допълнителна дата. 

И двете страни бяха еднодушни, че това дело подлежи на разглеждане от окръжния съд, няма основания за прекратяване на наказателното производство и при разледването няма нарушения, довели  до нарушаването на процесуалните права на обвиняемите. Прокурор Дилян Пинчев заяви, че има основания делото да се разгледа по съкратеното съдебно следствие, но според адвокат Розалина Апостолова то трябва да е по общия ред. Няма искания за нови експертизи, налагането на мерки за неотклонение, събиране на нови доказатеслтва и призоваването на нови свидетели.

Съдия Шейтанова насрочи датите 17, 18 и 19 януари 2018 година за провеждането на първото съдебно заседание по общия ред. За тези три дати ще бъдат призовани над 30 свидетели и 4 вещи лица.

При доказване на обвиненията срещу Бранеков и Николич законът предвижда наказания до пет и до три години лишаване от свобода

Снимка




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени