Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испания унижи Аржентина, Меси напусна преди края

Иско
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съставът на Испания унижи един от претендентите за титлата в Русия това лято Аржентина, като спечели с 6:1 във футболна контрола, изиграна на "Уанда Метрополитано" в Мадрид. Лионел Меси не игра заради контузия, а представянето на южноамериканците развали настроението му и той напусна трибуните малко преди края на мача. Испанците се подиграха със своя съперник, а към края тимът на Аржентина си позволи груба игра от безсилие.

Диего Коща даде начало на головата серия с попадение в 12-а минута, а Иско удвои 15 минути по-късно. Преди почивката Отаменди върна интригата с попадение за Аржентина, но това само мобилизира испанците, които през второто полувреме бяха господари на терена. Иско оформи хеттрик след още две попадения през втората част, а по веднъж се разписаха Тиаго Алкантара и Яго Аспас.

В другия гвоздей на контролите снощи Бразилия победи световния шампион Германия с 1:0 в проверка, играна в Берлин. Резултатът едва ли е показателен, тъй като Йоахим Льов излезе с експериментален състав. Бразилците бяха по-мотивирани в опит да вземат частичен реванш за разгромното 1:7 от Германия на полуфиналите на световното първенство преди четири години. Габриел Жезус отбеляза гол за Селесао в 37-а минута и това попадение се оказа единствено в мача. Поражението за Германия е първо за тима от 23 мача. За последно Бундестимът падна от Франция на полуфиналите на Евро 2016.

Англия и Италия завършиха наравно 1:1 в третия най-вълнуващ сблъсък от контролите снощи. Двата отбора изиграха приличен мач на "Уембли" и равенството е справедливо с оглед на показаното на терена. Англия откри с гол на Джейми Варди в 26-а минута след пас на Джеси Лингард. През второто полуврем "адзурите" успяха да изравнят. Най-напред Лоренцо Инсиние пропусна след удар от воле покрай вратата в 79-а минута, а пет минути по-късно бе точен от дузпа. Първоначално реферът даде корнер, но след като изгледа видеповторение на ситуацията прецени, че има фаул срещу Федерико Киеза и отсъди 11-метров наказателен удар, който Инсиние превърна в гол.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна