Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Море от вино" в Поморие с "Анхиало джаз" от тази вечер

За 17-а  поредна година в Поморие започват празниците „Море от вино“, организирани от Общината и местното читалище "Просвета 1888". Програмата започва тази вечер от 19.00 часа на три сцени с гостуващи джаз формации от София и Варна. 

Наситена програма от културни събития са подготвили за пореден път от Община Поморие и читалище "Просвета". Първото е „Анхиало джаз“. Официалното откриване е тази вечер, където  ще бъде посрещнат бог Дионисий и свитата му, след което започва концертът на Теодосий Спасов Джаз Квартет, каза за БНР  Бургас Милчо Талев, председател на читалището:

"Традиционната лятна културна програма на Поморие. През цялото това време има много мероприятия, там влиза и Националната седмица на морето. Почти през два дни има по нещо и хората могат да се забавляват.  Тази вечер официалното откриване е от 20:30 часа. Преди това на три места в града ще свирят джаз групи", каза още Милчо Талев.

Това е причината да бъде забранено спирането на автомобили в района на джаз феста от 18:30 до края на концерта. А събитията продължават и на следващия ден, уточни той:

"Другата седмица предстои и седмица на морета, почти всеки ден от 5 до 12 август сме организирали да има събития. Започваме с парад на плавателни съдове, със символично излизане на Нептун и свитата му от русалки. След това ще има и концерт. Закриваме на 12 август морската седмица с гостуване на бургаската опера в Поморие.", допълни Талев. 

Празниците ще бъдат закрити на 6 септември, с концерт на група „Булгара“.

Чуйте повече от звуковия файл:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна