Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Вангелов: В България не трябва да има привилигировани общности

Гражданите в Габрово показаха какво искат – бързи и справедливи наказания за извършителите на побоя в супермаркет в града – заяви депутатът от ВМРО Борис Вангелов
Снимка: БГНЕС

Гражданите в Габрово показаха какво искат – бързи и справедливи наказания за извършителите на побоя в супермаркет в града. Това заяви депутатът от ВМРО Борис Вангелов по повод ексцесиите в града заради извършения побой от трима криминално проявени мъже от ромски произход.

„В град Габрово няма ромски махали. Те живеят пръснато в изоставени къщи, в апартаменти под наем. Трупа се напрежение от няколко години, защото в града започнаха да прииждат роми от други региони. Там никога не е имало такива проблеми. Преди години циганското население в града е било социализирано и не е имало проблеми. Самите габровци от доста време се възмущават на тоя приток. Това не са поединични, а групови преселвания“, заяви Вангелов, който е избран за депутат от този район.  

„В България не трябва да има привилигировани общности. Всички трябва да работим, да си плащаме данъците“, каза Вангелов и допълни, че като гражданин е призовал органите на реда в Габрово да проверят представителите на ромската общност за настаняването им и наличието на трудови договори. Той допълни, че всички граждани трябва да са равни пред закона.

„Над трите власти у нас стои суверенът и той има право да им каже какво желае. Той показа снощи на протеста какво иска – бърза, справедлива, максимална присъда за извършителите на това отвратително деяние“, каза Вангелов.

Целия разговор с него чуйте в прикачения файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна