Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятото започва с Радио парк феста на БНР

| обновено на 14.06.19 в 18:58
За трета поредна година Българското национално радио организира Радио парк фест. Той започна тази вечер в 18.00 часа и ще продължи до 16-и юни на Голямата поляна в Южния парк в София.

Радио парк фестът събира най-добрата българска рок, поп и хип-хоп музика и дава възможност на почитателите ѝ да слушат на живо любимите си изпълнители.

Лятото започва днес с Миленита; DJ Dessy; Дороти Такев; Жлъч, Гена и Григовор. В събота на сцената ще се качат Орлин Павлов, Мартен Роберто, Ива и Jeremy?, а в неделя "Остава", Krekhous, Miry и Innerglow.

В тазгодишното издание на феста БНР представя и кампанията си "Избери живота", която е срещу употребата и разпространението на наркотици.

БНР продължава мисията си да подкрепя новата вълна артисти, давайки им шанс да се изявяват на една сцена със знакови утвърдени имена в българската музика. Генералният директор на БНР Александър Велев каза:

"Каним всички столичани и гости на столицата да посетят нашия радиофест, който провеждаме за трета година. Тази година е по-интересно, по-живо, с нови участници и тази година ние ще съчетаем феста и с нашата кампания "Избери живота", която е насочена към това да спрем разпространението и употребата на дрога в България. Надявам се да имаме и хубаво време и да се забавляваме на поляната в Южния парк. Най-важното е, че фестът се превърна в една традиция и е част от културния календар на София".

Радио парк фестът дава възможност на младата аудитория да научи за новото лице на радиото и чрез нови срещи да привлечем нови приятели. В рамките на феста има и богата дневна програма за малки и големи, включително спортни и щафетни игри.

Парковете, градините и зелените площи в София са обработени с препарати срещу кърлежи и бълхи, а Южният парк е два пъти обезпаразитен, каза пред "Хоризонт" Димитър Данчев, директор на дирекция "Зелена система".

Репортажа на Добромир Видев може да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени