Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова загуба за Дунав в Русе

Черно море победи Дунав с 2:0
Снимка: Сайт на Черно море

Отборът на Дунав записа поредна загуба у дома, след като футболистите на Людмил Киров загубиха с 0:2 на Градския стадион в Русе от състава на Черно море в мач от 21-ия кръг на Първа лига по футбол. Още от самото начало тимът от Варна бе по-активният на терена, като в петата минута водеше с 1:0. При атака топката попадна в наказателното поле на домакините в непокрития от защитата Патрик Андраде, който стреля и бе точен. В 28-ата минута Исмаил Иса изведе Мартин Минчев, който прати топката в десния страничен стълб на вратата на Дунав.

В края на първата част домакините заиграха по-добре, но не успяха да създадат опасна ситуация пред вратата на Миодраг Митрович. В 46-ата минута Свилен Щерев от Дунав стреля опасно с глава, но топката излезе в аут. В 53-ата минута Черно море удвои резултата. Исмаил Иса бе изведен сам срещу Макенджиев, шутира, но вратарят изби. Топката попадна в Матиас Курьор, който отбеляза. До края на мача домакините така и не успяха да създадат опасно положение пред вратата на Черно море.

Старши треньорът на Дунав - Людмил Киров, заяви: „Черно море е доста добър и балансиран отбор, който може да създаде проблеми на всеки един от грандовете в България. Ние не бяхме концентрирани, за което поемам вината. Дунав се нуждае от точки и се надявам в другите мачове да компенсираме изоставането си. Подготовката ни се получи, направихме и селекция, но днес на терена имаше само един отбор - този на Черно море. За момента в нашия отбор няма задължения, всичко е изплатено на футболистите“.

Мнение на старши треньора на Черно море – Илиан: „Вкарахме рано гол, но мачът не беше лесен. Изпуснахме доста ситуации, но важното е, че ги създаваме. Дунав играе с трима централни защитници и беше ясно как да противодействаме. Важно е да играем футбола, който можем и резултатите ще дойдат“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна