Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров с първи точки в световния шампионат

Петър Петров
Снимка: личен архив

Петър Петров с КТМ спечели първите си точки в световния шампионат по мотокрос. В първото състезание за сезон 2020 българинът се нареди на 22 –ро място в генералното класиране за Гран При на Великобритания. Роденият в Севлиево пилот финишира на 20-то място и в двата манша и така си осигури първите две точки за първенството.  

Победител с 47 точки след първо място в първия манш и второ във втория стана Джефри Херлингс с КТМ. В драматичното състезание, което се проведе на изключително калното трасе Матерли Бейсин, нидерландецът изпревари световния шампион от миналата година Тим Гайзер (Хонда). Словенецът събра 38 точки като финишира едва на 8-то място в първото пробягване на трасето, но във второто се реваншира с победа.

Третото място отново с 38 точки, но с по-лош втори манш зае Антонио Каероли. Италианският пилот на КТМ, който миналата година беше преследван от редица контузии се нареди на 4-то място в първия манш и на 3-то във втория, с което си гарантира подиум в надпреварата.

Състезанието за Голямата награда на Великобритания се проведе при изключително трудни климатични условия. Силеният дъжд и вятър в петък вечерта и събота сутринта принудиха организаторите да направят промяна в програмата, като отмениха част от състезателните сесии.

Вторият кръг от световният шампионат по мотокрос е на 8 март на трасето Валкенсвард за Голямата награда на Нидерландия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна