Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Караньотов и Overdrive Racing се оттеглят от мотосезон 2020

Ангел Караньотов и Overdrive Racing се оттеглиха от шампионатите по мотоциклетизъм на писта през 2020-а година. Младият пилот изтъкна като причина раждането на сина му Борис и обеща да се завърне в състезанията след кратка почивка.

"Тази година е много важна за мен в личен план и искам да бъда близо до моя син и семейството ми. Скоро синът ми Борис ще ме види на най-високото стъпало. Благодаря, че сте с мен и ме подкрепяте!", обяви Караньотов в съобщение до медиите.

През сезон 2019 българинът извоюва шампионските титли в Републиканския и Източноевропейски шампионат по мотоциклетизъм, клас Супербайк, след като записа 7 победи и постави рекорди за най-бърза обиколка на пистите Серес, Гърция и Мотопарк, Румъния.

От отбора добавят: "Съвместното участие на Ducati, Shell и Ангел в Шампионата беше изключително преживяване и ни позволи да демонстрираме качеството на нашите най-добри продукти - мотоциклетът Ducati Panigale и горивото Shell V-Power. За Ангел изминалите два сезона дадоха възможност да продължи своята състезателна кариера на писта, да се превърне в единствения български шампион в три мотоциклетни дисциплини и да зарадва публиката със своите победи. Знаем, че тези постижения нямаше да бъдат възможни без неговия талант и усилия и му благодарим за неговата всеотдайност".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна