Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежкият театър започна дарителска кампания за купуване на респиратор за ИСУЛ

Младежкият театър стартира дарителска кампания за купуване на респиратор за ИСУЛ. 

Инициативата е озаглавена „Театърът и зрителите срещу Covid-19“. Целта е събирането на 45 000 лева. С парите ще бъдат осигурени защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници. 

Лечебното заведение е един от подготвените центрове, в които ще бъдат приемани болни с потвърдена диагноза срещу Covid-19 и пациенти в тежко състояние.

„Бихме желали да подчертаем, че целта на дарителската кампания е да достигане до максимален брой хора и да мотивира тяхното активно участие. Младежки театър „Николай Бинев“ е инициатор на „Театърът и зрителите срещу Covid-19“, но вярваме, че подобни акции на съпричастност имат смисъл, когато ги правим заедно. Силно се надяваме, че тази инициатива ще има силата да обедини гилдията ни и с нея да покажем на себе си и общността, че когато ни е отнето правото да лекуваме човешките души с изкуството, което правим, то ни е дадена възможността да спасяваме човешки живот с действията (а не бездействията) си във всеки следващ ден“, пишат от Младежкия театър.

Дарителската кампания се провежда в платформата Helpkarma

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна