Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анна Минева: Важно е децата от малки да знаят как да пазят планетата

Снимка: Pixabay
В Сеня на Земята, който на 22 април отбелязва 50-годишнината си, еко-ентусиастът Анна Минева ще представи онлайн урок за отпадъците от опаковки на най-малките и техните родители.

Младата дама често организира образователни кампании за деца с екологична насоченост в различни училища в страната. Онлайн урокът се казва “Да пазим Земята чиста - урок за отпадъците от опаковки”.

“Всяка пролет и есен ние провеждаме уроци и игри с деца от различни населени места в страната. Тази година ситуацията е малко по-различна, но ние няма да изпуснем възможността да предадем нашите уроци, защото те са много интересни за децата и ще направим урока онлайн във Фейсбук”, казва Анна Минева.

По думите ѝ е много важно децата от малки да знаят колко важно е да се опазва околната среда и как това много лесно може да стане. “Децата като видят някоя стока, изобщо не се замислят за опаковката. По-същественото за децата е вътре в опаковката. Също така децата не знаят какво се случва след това с отпадъците”, допълва тя.  

Как да покажем по лесен и интересен начин на децата да разделят отпадъка и да им обясним защо е важно да сме отговорни към планената ни, чуйте от разговора на Диана Костова с Анна Минева – експерт общински проекти към организацията Еко Партнерс в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна