Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акции срещу битовата престъпност в Плевенско и Видин

| обновено на 19.05.20 в 13:27
Снимка: БНР

Полицейски акции се провеждат в Плевенско и във Видин. Те са насочени срещу битовата престъпност. В плевенското село Ореховица има задържани.

Претърсват се няколко къщи, устроени са КПП-та, проверяват се всички коли, каза за БНР директорът на ОД на МВР в Плевен старши комисар Веселин Вътов. Издирва се лице, което има отношение към грабежа на 90-годишен човек преди дни, който беше и пребит:

"Операцията е във връзка с противодействие на битова престъпност. Заедно с нея ще проверяваме и лица от активния контингент по линия на грабежи и останалите линии, които са ни приоритет. В тази връзка проверяваме няколко лица, няколко къщи, устроени са КПП-та, проверяват се всички автомобили. Има и задържани. На този етап са трима човека поне".

Полицейска операция се провежда и във видинския квартал "Нов път".  Очаква се да бъдат обявени и разкрития за инцидент в центъра на Видин в събота, когато баща с малко дете и съпругата му бяха нападнати от група мъже.

Претърсват се няколко къщи, устроени са КПП-та, проверяват се всички коли, каза за Хоризонт старши комисар Веселин Вътов, директор на областната дирекция на МВР в Плевен.

Издирва се лице, което има отношение към грабежа на 90-годишен човек преди дни. Още от комисар Вътов:

"Операцията е във връзка с противодействие на конвенционалната престъпност, така наречената битова престъпност. Заедно с нея ще проверяваме и лица от активния контингент по линия на грабежи и останалите линии, които са ни приоритет. Има и задържани. На този етап са трима човека поне. В грабежа имаме лице, което е обявено за издирване. В момента го търсим. Те са близки до него и са свързани с други извършени престъпления - в миналото и настоящето".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна