12+3

Some Details

Публикации

Специалисти по консервация с препоръки за дезинфекцията в храмовете

Специалистите по консервация и реставрация към Националната галерия излязоха със специални препоръки относно дезинфекцията в храмовете. Според тях иконите и металните им обкови, елементите от дърворезба и позлатените повърхности, където ги има, имат..

публикувано на 08.04.20 в 15:20

Национален младежки форум с онлайн кампания за активните млади хора

Кампанията „Време за теб“ е резултат от желанието на екипа на Национален младежки форум да се даде пространство на младите хора и младежките организации. Макар и само в онлайн среда. Активно в инициативата се включва председателят на Националния..

публикувано на 08.04.20 в 15:05
Зорница Русинова

Още 30 хиляди души могат да бъдат включени в схемата "Патронажна грижа"

Още 30 хиляди души - самотно живеещи възрастни, хора с увреждания и поставени под карантина, могат да бъдат включени в схемата "Патронажна грижа" на ОП "Развитие на човешките ресурси". По тази схема са отпуснати още 45 милиона лева, за да могат..

публикувано на 08.04.20 в 14:56

Срокът за получаване на пенсиите в Плевен е удължен с 3 дни

В област Плевен пенсионерите са над 85 хиляди души. Близо 54 хиляди от тях ще получат надбавка за Великден. Срокът за получаване на парите е удължен с 3 дни - до 23 април. Репортаж на Латинка Светозарова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия..

публикувано на 08.04.20 в 14:48

Напрежение сред служителите в бюрата по труда

Има напрежение сред служителите в бюрата по труда в цялата страна, алармира заместник-председателят на Националния синдикат на административните служители „Подкрепа“ Кремена Атанасова. От синдиката настояват да бъдат предприети допълнителни..

обновено на 08.04.20 в 14:43

Хиляда души ще бъдат тествани за Covid-19 в Банско

Хиляда души от Банско ще бъдат тествани за наличие на вирусна инфекция и изградени антитела срещу Covid-19. Това обяви на брифинг кметът на общината Иван Кадев. В момента се създава организация за масовия скрининг. По-рано днес премиерът..

обновено на 08.04.20 в 14:38

Закъсняло ли е решението за смяна на ръководството на Българската банка за развитие

Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на ръководството на Българската банка за развитие заради кредит от 75 милиона лева на дружество, което няма необходимите обезпечения да го получи. Това се случва в момент, когато държавата разчита именно на..

публикувано на 08.04.20 в 13:58

Георги Марков: Споходи ни конституционна чума

"Споходи ни и конституционна чума".  Това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков. Той заяви, че е извоювал правото си да говори каквото мисли и няма от какво да се притеснява. Марков отново уточни, че е от гражданската..

публикувано на 08.04.20 в 13:38
Елизабет Шнайдер

Елизабет, една от първите с Covid-19 в САЩ: Дарявам кръв за разработка на лечение чрез антитела

Елизабет Шнайдер е доктор по биоинженеринг. 37-годишната жена е от Сиатъл, най-големият град на щата Вашингтон. Заразява се с Covid-19 по време на приятелско събиране .  "Беше типично домашно парти. Бяхме 30-40 души – все мои приятели. Пиехме бира..

публикувано на 07.04.20 в 17:50

Здравните застраховки при пътуване по време на пандемия

Няма прекратяване на предлагането и продажбата на застраховки за пътуване в чужбина в ситуацията на пандемия. Всеки може да си купи такава, включително и онлайн. Това каза пред БНР Николай Генчев, главен изпълнителен директор на застрахователна..

публикувано на 07.04.20 в 15:55