12+3

Some Details
Публикации

Левон Манукян: Иван Маринов ме научи на много

Навършиха се 90 години от рождението на големия български композитор и диригент Иван Маринов. За предаването „12+3“ по „Хоризонт“ Левон Манукян, който е негов ученик, сподели: „Определено това е едно от емблематичните имена на българската..

публикувано на 18.10.18 в 15:56
Афиш на Килър Джо

Театър "Зад канала" представя "Килър Джо“ от Трейси Летс

Малък градски театър "Зад канала" представя на 18, 19 и 27 октомври „Килър Джо“ от Трейси Летс. Макар през 2011-а пиесата да е превърната във филм, а в главната роля да е Матю Макконъхи, режисьорът Стайко Мурджев сподели за предаването „12+3“ по..

публикувано на 18.10.18 в 15:17
Скулптурът Андрей Врабчев

Скулпторът Андрей Врабчев: Страхът от другия е това, което ни прави лесни за манипулация

В България битува стереотип, че хората в Македония са с промити мозъци или вярващи в антична цивилизация. Това се използва „за непрекъснатото напомпване на някакви псевдопатриотични позиции, които в края на краищата блокират прогреса за това ние да..

публикувано на 18.10.18 в 14:55

Протойерей Добромир Димитров: Казусът с Украинската православна църква е повече политически

"Решението на Московската патриаршия за прекъсване на общението с Вселенската патриаршия не е провокирано от догматичен спор. В този казус липсват догматични различия. Казусът е повече политически, защото когато става въпрос за на църковни територии,..

публикувано на 18.10.18 в 14:15

Юлиан Войнов: България има едно от най-високите нива на диспропорция между доходите на хората

В момента финансовото състояние на държавата е изключително добро и предлаганите промени в данъчното законодателство имат отражение на европейски директиви. Въпросът е дали наистина стремежът на управляващите е да се съобразяват с европейското..

публикувано на 18.10.18 в 13:30

"Спаси София“ поиска оставката на заместник-кмета на транспорта Евгени Крусев

От неправителствената организация „Спаси София“ поискаха оставката на заместник-кмета на транспорта Евгени Крусев заради открити нередности при обществената поръчка за ремонт на релсовото трасе на ул. „Граф Игнатиев“. Материалите, които се използват..

публикувано на 17.10.18 в 15:16

Има спад в броя на трансплантациите и на донорските ситуации у нас

Има спад в броя на трансплантациите и на донорските ситуации у нас последните две години, посочи началникът на Военномедицинската академия бригаден генерал професор Венцислав Мутафчийски при отбелязване на Европейската седмица на донорството...

публикувано на 17.10.18 в 15:02

Близо 10% от децата у нас са опитвали поне веднъж наркотици

Близо 10% от децата у нас са опитвали поне веднъж наркотици. Това каза Стефан Бакалов от сектора за борба с трафика на дрога към Агенция „Митници“. Най-масовият наркотик, който се засича сред малолетните, е марихуаната заради ниската й цена...

публикувано на 17.10.18 в 14:58

„Как се обира банка“ може да видите в Сатиричния театър

Постановката "Как се обира банка" беше представена премиерно на публиката в Сатиричния театър. Първата постановка на тази пиеса е през 1978 година отново в Сатиричния театър и участват Георги Парцалев, Светослав Пеев, Стоянка Мутафова, Хиндо..

публикувано на 17.10.18 в 14:10
Александър Сивилов

Доц. Ал. Сивилов: Големият проблем на Латинска Америка е американското присъствие

Един от големите проблеми на Латинска Америка е американското присъствие. Това каза историкът доц. Александър Сивилов в интервю за предаването „12+3“ по повод на предстоящата международна конференция "Зависимост и независимост в Латинска Америка..

публикувано на 17.10.18 в 13:53