12+3

Some Details

Публикации

проф. Любен Тотев

Проф. Тотев: Национална карта на висшето образование е стъпка в правилната посока

„Национална карта на висшето образование, с която се свързва мораториумът за разкриване на нови вузове и нови специалности, това е стъпка в правилната посока. Ако сами не решим проблема с ограниченията си, няма да стигнем доникъде“. Това..

публикувано на 13.02.20 в 16:40

Пет деца са пострадали при катастрофа край Кокаляне

Пет деца пострадаха леко при катастрофа между микробус и лек автомобил рано тази сутрин на “Самоковско шосе“, в софийското село Кокаляне. Децата са прегледани в болница "Пирогов", съобщиха за "Хоризонт" от лечебното заведение. 4 от..

обновено на 13.02.20 в 15:42
Мартин Минков получи голямата награда на БНР „Сирак Скитник“ за 2019 г.

Мартин Минков: БНР е крепостта на свободата на словото

„Всеки се радва на едно признание. Приемам с голяма благодарност тази най-престижна награда за нас „Сирак Скитник“ . Колкото и дълъг да беше, моят професионален път приключва, това са почти 40 години“. Това сподели в предаването „12+3“..

публикувано на 13.02.20 в 15:27
Ерик-Еманюел Шмит и Мариус Донкин

Ерик-Еманюел Шмит: Никой не трябва да бъде сведен до една-единствена идентичност

Актьорът и директор на Народния театър Мариус Донкин навършва днес 70 години. Юбилеят ще бъде отбелязан на голямата сцена на театъра с постановката „Господин Ибрахим и цветята на Корана“. Това е и причината авторът на пиесата – французинът..

публикувано на 13.02.20 в 14:50

Румен Ралчев: Респектът към полицията е намалял

„Респектът към полицията е намалял, защото активирането на криминалния контингент е факт . Всеки ден има по минимум един обир“. Това коментира пред БНР Румен Ралчев, експерт по сигурността. МВР обяви засилване на полицейското..

публикувано на 13.02.20 в 14:38

Проф. Красимир Калинов: Опасна игра се започва с машинното гласуване

„Явно правителството и парламентът ни причисляват към развиващите се страни от Азия и Латинска Америка , които използват машинно гласуване. Цяла Европа се отказва от този вид гласуване… Тези машинки се манипулират много лесно. Започва се..

публикувано на 13.02.20 в 13:59
Красимир Вълчев

Депутатите гласуваха за Националната карта на висшето образование у нас

Министърът на образование ще предлага Национална карта на висшето образование след съгласуване с работодатели и синдикати. Това реши окончателно мнозинството в парламента с гласувани промени в Закона за висшето образование. От БСП изразиха..

обновено на 13.02.20 в 13:59
Природозащитници протестират пред Народното събрание в защита на реките.

Природозащитници на протест срещу готвените промени в Закона за ядрената енергия

Незаконните водноелектрически централи, изградени на територията на страната, да бъдат разрушени, както и да не се допускат строежи на нови мощности. За това призоваха природозащитници, които се събраха на протест пред Народното събрание...

обновено на 13.02.20 в 13:43
Валентин Василев

Валентин Василев: Имаше много грешки в приватизацията

„ Приватизацията в България беше неизбежна . През 1989 година заварихме рухнала икономика с 10 млрд. долара външен дълг и много вътрешни дългове на предприятия. Икономиката беше в колапс… В тази приватизация имаше много грешки. Тя се проточи..

публикувано на 13.02.20 в 13:25
Проф. Никола Филчев

Филчев нарече управлението на Костов „катастрофа“ и напусна студиото на „Хоризонт“

„ Главният прокурор ще има трудности от организационен характер по време на проверката на целия приватизационен процес и на последващия контрол. Освен това е нужна обща методика, която да се прилага от всички проверяващи органи . Основният..

обновено на 13.02.20 в 13:07