12+3

Some Details
Публикации

Плевен отбелязва 141 години от Освобождението си от турско робство

Плевен отбелязва 141 години от Освобождението на града от турско робство. 10 декември е Ден на признателност на гражданите към загиналите за неговото Освобождение. „Защото на този ден се случва последния бой за Плевен“, обясни Галин Димитров -..

публикувано на 10.12.18 в 18:10

Консултативен съвет по пчеларство ще бъде създаден през януари

Консултативен съвет по пчеларство ще бъде създаден през януари. Това обяви зам.-министърът на земеделието, храните и горите Янко Иванов след среща с пчелари пред сградата на министерството. От бранша излязоха на протест заради държавната..

обновено на 10.12.18 в 17:22
Божидар Чеков в студиото на

Божидар Чеков: Хората не вярват в Еманюел Макрон

Президентът във Франция има толкова власт - той е главен магистрат, главен дипломат и главен военачалник, но той изпусна положението. Това обясни в интервю за предаването „12+3“ Божидар Чеков -  журналист и писател, който живее във Франция, по..

обновено на 10.12.18 в 16:35

Блокът на Пашинян печели над 70% на изборите в Армения

Политическият блок на арменския премиер Никол Пашинян печели категорично проведените в страната предсрочни парламентарни избори. Блокът "Моя стъпка" получава 70,43 процента от гласовете. Това показва преброяването на бюлетините във всички..

обновено на 10.12.18 в 15:07

Удължени пътнически влакове се движат вече между Банкя и Казичене

Влезе в сила новият график за движение на влаковете на „БДЖ-Пътнически превози“. В повечето региони се запазва досега действащия график. Започват и да се движат и удължените пътнически влакове между Банкя и Казичене. Обемът на превозите, заложен в..

публикувано на 10.12.18 в 14:50
Наградите, по традиция, се връчват в Международния ден за правата на човека, който светът отбелязва днес.

Майките на деца с увреждания станаха "Човек на годината"

Родителите на деца с увреждания получиха голямата награда „Човек на годината“ 2018 на Българския хелзинкски комитет. По традиция наградите се връчват в Международния ден за правата на човека, който светът отбелязва днес. Председателят на комитета..

публикувано на 10.12.18 в 14:36

Акция срещу нелегалния дърводобив в Старозагорско

30 кубически метра дървен материал са иззети от общо над 60 адреса при акцията на полицията и жандармерията в старозагорското село Хан Аспарухово. Дървесината е разнообразна, но основно става дума за дъб и бряст. Започнати са 8..

обновено на 10.12.18 в 14:32

Съдът на ЕС: Великобритания може едностранно да прекрати Брекзит

Съдът на ЕС постанови, че британското правителство може едностранно да промени решението си за напускане на общността, без да се консултира с останалите страни-членки. Решението на Европейския съд няма да спре Обединеното кралство да напусне ЕС, заяви..

обновено на 10.12.18 в 13:43
Проф. Иван Илчев

Проф. Илчев: Един от принципите на добросъседство е да не се посяга върху чужда история

Един от принципите на добросъседство е да не се посяга към чужда история. Това обясни в интервю за предаването „12+3“ проф. Иван Илчев -  член на комисията, която разглежда историята между двете държави, между които възникна напрежение през..

обновено на 10.12.18 в 13:34
Веселин Радойчев, председател на Сдружението на пациентите със спинална мускулна атрофия

Параграф 22 за пациенти с рядко заболяване у нас

Пациенти с рядко заболяване искат от Здравната каса (НЗОК) да започне да плаща за ново лекарство, което е показало резултати в други държави. Но ситуацията около тях попада в нормативен вакуум, за чието разрешаване засега има само обещание да се..

публикувано на 06.12.18 в 15:47