Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чеферин готов да се обзаложи, че догодина ще има европейско

Александър Чеферин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на УЕФА Александър Чеферин не счита, че пандемията от коронавируса ще продължи дълго и е готов да се обзаложи, че отложеното европейско първенство ще се състои догодина, както е насрочено. Евро 2020, което трябваше да е в 12 града през юни и юли, бе отложено за 2021 година заради пандемията, която парализира целия спорт от март насам.

"Готов съм да се обзаложа, че европейското ще се състои догодина. Не мисля, че този вирус ще продължи вечно. Ситуацията е сериозна, но се подобрява и сега сме доста по-предпазливи. Знаем повече за вируса и съм оптимист", каза Чеферин пред "Ел Мундо".

Чеферин вярва, че скоро ще има зелена светлина за мачове с публика и футболът ще се завърне в пълния си блясък.

"Не обичам апокалиптичните прогнози, според които да очакваме втора вълна на пандемията, трета или пета. Всички ще умрем един ден, но трябва ли да се безпокоим непрекъснато затова? Трябва ли да бъдем изпълнени със страх? Не мисля. Готови сме да проведем европейското първенство и спазваме препоръките на здравните власти. Сигурен съм, че добрият стар футбол с фенове по трибуните ще се завърне скоро", каза шефът на европейската футболна централа.   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна