Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Несебър на протест заради хотел за изолация на болни с Covid-19

Снимка: Даниела Костадинова, БНР


Жители на Несебър излизат на протест пред сградата на Областната управа в Бургас.

Те са недоволни от определения хотел, в който да се изолират болните с коронавирус туристи.

Според тях избрания хотел е на много оживено място и е заплаха за здравето както на живеещите в района, така и на туристите.

Министерството на туризма да преразгледа решенията си в хотел "Делмар", да се информира за болни поставени под карантина. С това искане излизат жители на протест на Несебър.

Деси Вонтанийска казва:

"Този хотел, който е обявен за такъв, карантинен, се намира в много оживено място, а аз лично живея в съседната сграда до него. Как може да се докаже, че тези хора няма да излизат от там. Още повече буквално ви казвам, че нашата сграда е толкова близо, че дето се казва някой да кихне от прозореца, просто всичко ще влезе при нас. Това е доста притеснително. Аз от едната страна на този хотел живея, от другата страна, на разстояние три метра, точно на тяхната ограда има комплекс от къщи".

Избраният за изолация на болни с Covid-19 хотел е малък, триетажен и се намира между Равда и Несебър.

По повод обявените намерения за протести на жители и гости на община Несебър във връзка с обявяването на хотел за карантинен за Covid-19 Министерството на туризма заявява, че до този момент няма сключени договори или споразумения за работата му като такъв, съобщиха от ведомството. Мястото е посочено като обект за карантиниране на туристи в област Бургас след срещи на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представители на Съюза на хотелиерите-Несебър и Съюза на собствениците в Слънчев бряг, проведени в края на миналата седмица.

Министерството на туризма е готово за диалог и остава на разположение за последващи срещи и идеи за избиране на място за настаняване, в което при необходимост да бъдат изолирани туристи. От ведомството очакват до края на седмицата представители на сектора да предложат нов обект за карантиниране на туристи, който да бъде подкрепен както от бизнеса, така и потребителите. Информацията е на БТА.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна