Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Християна Тодорова: Ще заложа на себе си, готова съм да стана член на Европейската гимнастика

Християна Тодорова
Снимка: БФХГ- Анна Недкова

„Отговорността е много голяма, но пък аз винаги съм искала да бъде точно в тези среди. Винаги съм предпочитала да бъда от страната на съдиите. Една от мечтите ми е аз да бъда една от всички тези, които помагат България да бъде на най-високото стъпало, където й е мястото. През години се случваше да бъда предлагана за различни позиции в света на художествената гимнастика, но явно не ми беше дошло времето. Сега се чувствам готова. Имам опит зад гърба си, въпреки че не е много голям. Съзнавам отговорността колко е голяма, тъй като аз  се движа по стъпките на Мария Петрова и на Мария Гигова. Това са едни велики жени в художествената гимнастика. Моята номинация я приемам като дълг към тях и към българската художествена гимнастика. Аз съм човек, който си следва мечтите докрай. Ако не бъда избрана сега, аз няма да се откажа и ще продължа да следвам целите си“, сподели специално за БНР Християна Тодорова, която ще бъде номинирана от Българската федерация по художествена гимнастика за член на Техническия комитет на Европейската гимнастика по време  конгреса на организацията  през декември.

Християна Тодорова (първата вдясно) Снимка: dnevnik.bg

„Хората ме познават вече. И съм изключително благодарна и доволна за това. Винаги съм залагала на себе си – това, което съм аз като човек, като личност, като същност. Винаги го прилагам и до сега не съм направила грешна крачка. Вярвам, че когато човек е себе си, не може да сбърка. Няма да се опитвам да играя някакви игри, няма да се опитвам да си налагам мнението, няма да се опитвам дори да ги убеждавам, просто защото вярвам в себе си и знам, че когато съм си аз и стоя пред тях с моята същност и с моето си лице знам, че ще успея. Така ще се доближа до тях и до сърцата им и те ще ме приемат като една от тях“, допълни бронзовата медалистка с ансамбъла от олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

Мнението на Християна Тодорова за евентуалното домакинство на България на световно първенство за девойки през 2023 година и ожчакванията й за световното първенство за жени в София през септември можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна