Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Аврамов: Световният демо отбор е „Цирк дю Солей“ на таекуондото

Отборът на световната федерация по олимпийско таекуондо, подкрепен от 10 български състезатели, утре ще остави без дъх публиката в „Арена Армеец".

Най-добрият демонстративен отбор в света ще представи своето шоу непосредствено преди официалното откриване на световното първенство за юноши. Шампионатът е под патронажа на президента  Румен Радев, а официален гост ще бъде легендата на българския и световния спорт Христо Стоичков.

„Демоотборът е съставен от най-талантливите корейски таекуондисти. Те имат за цел и основна задача да представят таекуондо на широката публика. Демонстрации пред папата, пред щаб квартирата на ООН – това е само малка част от визитката на този тим. Това е „Цирк дю Солей“ на таекуондото. Нещо фантастично, което показва най-атрактивната част на този спорт“, това сподели специално за БНР гл. ас. Димитър Аврамов – член на УС на Българската федерация по олимпийско таекуондо и мениджър на българския демонстративен тим.


„ Това, което за нас е важно, а и е огромна чест е, че 10 души от нашия отбор, българския ще се включат към този демо отбор. Нивото на корейците е уникално. Напрежението е много голямо, но това е света на бойните изкуства. Ние трябва да можем да се справим с него и да покажем най-доброто, на което сме способни. Това е признание за нашият тим. Ние се класирахме на финала на „България търси талант“. Корейците, сега няма да кажа, че са видели от нас, но и те получиха златен бутон на „Америка търси талант“. Достигнаха до финала, не можаха да спечелят, но това, което демонстрираха беше може би една от най-добрите визитни картички на таекуондото. Феноменалните им изпълнения спират дъха. Който ги е видял остава поразен от техните способности“, добави Аврамов.


Освен в София отборът на световната федерация ще има участие и в Пловдив.

„Демонстрацията ще започне в 20.00 часа на 3 август и ще се проведе в Античния театър. Какво по-добро място, след като корейския отбор направи демонстрация в Колизеума в Рим, сега ще ги видим в Античния театър“

Между двете световни първенства за кадети и юноши и девойки у нас се проведе и Генералната Асамблея на световната федерация. Лидерите на родната централа Слави Бинев и Георги Папазки взеха участие в Общото събрание на Европейския Таекуондо съюз , чиито заместник председател е Слави Бинев. 


Генералната Асамблея взе ключови решения за развитието на спорта. Още в началото на събитието президентът на световната федерация д-р Чунгуон Чо удостои Слави Бинев с отличие в знак на признателност и уважение към перфектната организация на домакинствата на двете световни първенства и генерална асамблея в една държава и в една година събития. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна