Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весела Лечева и Иван Демерджиев направиха оглед на терена на „Раковски“ за новата зала по художествена гимнастика

Снимка: Анна Недкова - БФХГ

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев направиха оглед на терена на стадион „Раковски“, на който се планира да бъде построена нова зала по художествена гимнастика. Тя ще е продължение на Национални спортни зали „Раковски“, които са собственост на Национална спортна база (НСБ). Теренът, на който може да се построи новото спортно съоръжение, в момента е собственост на МВР.


В присъствието на президента на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, Лечева и Демерджиев обсъдиха действията, които трябва да бъдат предприети в следващите месеци, за да стане проектът възможен. Министрите се ангажираха да ускорят работата в тясно взаимодействие между МВР, ММС и НСБ.


Демерджиев и Лечева се запознаха с натоварения график на тренировки в зала „Раковски“, в която в момента се подготвят всичките ни национални отбори по художествена гимнастика. Те гарантираха, че след години отлагане, ще направят така, че златните момичета на България да имат нов дом за подготовка.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна