Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рууд не срещна проблеми на старта в Париж

Каспер Рууд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Финалистът от последното издание на Откритото първенство на Франция по тенис Каспер Рууд започна с трисетова победа участието си в турнира в Париж тази година.

Четвъртият поставен норвежец беше категоричен в скандинавското дерби срещу квалификанта Елиас Юмер от Швеция с 6:4, 6:3, 6:2 за малко повече от 2 часа игра на втория по големина корт „Сюзан Ланглен“.

Първата част беше най-равностойна, като Рууд проби за 4:3 и това му беше достатъчно за успеха. В следващата Каспер поведе с 4:1 и върна малко газта, Юмер успя да върне единият брейк, но в последния гейм отново загуби подаването си.

Шведът от етиопски произход проби на старта на третия сет, но след това загуби пет поредни гейма. Рууд сервираше за мача, но не беше концентриран и допусна брейк. Веднага след това по-класният тенисист стигна до два мачбола и реализира втория.

Норвежецът записа 28 печеливши удари при 34 непредизвикани грешки.

Във втория кръг на "Ролан Гарос" той очаква победителя от мача между Бублик и Дзепиери.

Продължава напред и Александер Зверев. На корт "Симон Матийо" поставеният под №22 германецът започна трудно мача срещу южноафриканеца Лойд Харис, но успя да го пречупи и да спечели със 7:6(6), 7:6(0), 6:1.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна