Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 4-дневен фестивал "Люлин" отбелязва празника на района

Снимка: fb/район "Люлин"

На 9 май столичният „Люлин“ отбелязва районния си празник. Тази година от администрацията на района са подготвили 4-дневен фестивал, с който да зарадват жителите на най-многолюдния квартал не само в София, но и в страната.

Празникът започва на 9 май, в 17.00 часа, с празнично шествие на учениците от район „Люлин“ по бул. „Захари Стоянов“.

Пред Радио София кметът на „Люлин“ Георги Тодоров обясни, че жителите и гостите на квартала могат да се насладят на концерти, традиционни танци и уникални гурме изкушения от различни кухни.

„Идеята е в продължение на моята амбиция да осъществяваме събития, които са социално ангажирани, в които хората от района се събират заедно, опознават се и пораждат социален живот, какъвто малко липсва в нашия район“, каза кметът на „Люлин“.

Празникът на района съвпада с Деня на Европа – 9 май. Според Георги Тодоров това не е случайно.

„Люлин“ е най-западният квартал в София. Тук влиза основната пътна артерия бул. „Европа“ и смело можем да кажем, че „Люлин“ е вратата на София към Европа“, обясни той.

Фестивалът е под надслов „Единство в многообразието“.

След празничното шествие на 9 май, от 17.30 ч. е предвиден концерт на учениците от район “Люлин”, а в 20.00 ч. жителите на района могат да присъстват на концерт с участието на Дичо от Д2, група “Опиум”, група “Спални места” и група “Захар”.

Програмата продължава на 10 май, в 10.00 часа с програма за децата с участието на аниматори.

-  12.00 ч. - Празнична програма

-  20.00 ч. - Празничен концерт с участието на Валя Балканска, Яни Янков и Анелия

На 11 май, в 10.00 часа, аниматори отново ще забавляват децата, а в 20.00 часа в празничния концерт ще вземат участие Expose, Йоана Сашова и Лора Караджова.

В 10.00 часа, на 12 май, отново е предвидена програма за децата с участието на аниматори, а 4-дневният фестивал ще завърши с концерт с участието на Alex P и Криско. Началният час е 20.00 ч.

Фестивалът ще се проведе на голямата поляна, срещу Кооперативния пазар, в „Люлин“ – център, добави кметът на района Георги Тодоров.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна