Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Кети Ценова остава директор на болницата във Враца

| обновено на 16.10.23 в 15:30
Снимка: Ива Антонова

Д-р Кети Ценова остава изпълнителен директор на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца. Поне до края на тази година – това обявиха днес по време на протеста на недоволните от номинацията на Янко Кочев за неин заместник. 

Събралите се лекари и медицински сестри се позоваха на информация от Министерството на здравеопазването, която беше потвърдена официално и от ведомството. 

Д-р Иван Чолашки, началник на хирургичното отделение на болницата взе думата и обясни ситуацията:


"Засега прекратяваме протестите, но оставаме в готовност, ако нашите искания останат неудовлетворени, да продължим... Да се обърнем към обществеността на Враца, да благодарим за подкрепата, която ни оказаха, да благодарим на персонала на МБАЛ "Христо Ботев", които се противопоставиха на това нещо и не на последно място благодарим на министъра на здравеопазването, че прояви здрав разум, в което ние не сме се съмнявали никога, защото той е ерудиран човек и знае за какво става въпрос, затова че отмени това несправедливо, няма да коментираме по натам епитети да даваме, но това назначение."

Протестиращите, които излизат за втори път, обявиха, че не желаят хора със съмнителна управленска репутация като Кочев, да управляват съдбата и живота им, както и от тях да зависи здравето на хиляди пациенти във Врачанска област.

На протеста дойдоха много граждани, не липсваха и кандидати за общински съветници.

"Ние искаме да се лекуваме в наша си болница, държавна", казаха врачани.

Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков е провел среща с Борда на директорите на лечебното заведение, на която са набелязани спешни мерки и оздравителни стъпки, които ръководството на врачанската болница трябва да предприеме до края на годината. След това д-р Ценова трябва да заяви окончателното си решение. През август тя подаде оставка след кризата в Детското отделение на лечебното заведение.


По публикацията работи: Полина Тодорова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна