Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макс Верстапен спечели спринта в САЩ

Макс Верстапен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нидерландецът Макс Верстапен с болид Ред Бул спечели своя трети спринт от началото на сезона в световния шампионат по автомобилизъм във Формула 1, след като ликува на "Пистата на Америките" край Остин, щата Тексас. Нидерландецът финишира за 31:30.849 минути и остави зад себе си Люис Хамилтън (Великобритания, Мерцедес), който бе по-бавен с цели 9.465 секунди.

Третото място в спринта бе за Шарл Льоклер (Монако, Ферари), който още в първите обиколки изостана от водачите и завърши на 17.9 от победителя. Четвърти завърши Ландо Норис (Великобритания, Макларън), а шестицата допълниха Серхио Перес (Мексико, Ред Бул) и Карлос Сайнс (Испания, Ферари). Седми се класира Пиер Гасли (Франция, Алпин), а осмото място, последно в зоната на точките, бе спечелено от Джордж Ръсел (Великобритания, Мерцедес).

С победата си Верстапен събра 213 точки и е на върха в генералното класиране. Основното състезание за Гран При на САЩ, 19-ти кръг за сезон 2023 във Формула 1, е предвидено за днес в 22:00 часа българско време.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна