Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нефтохимик допусна трета загуба в Галац

Снимка: БТА

Волейболният шампион на България при мъжете Нефтохимик 2010 отстъпи пред украинския Прометей с 1:3 (20:25, 17:25, 25:20, 15:25) в третия си мач от втората, последна фаза от квалификациите за Шампионската лига в Галац, Румъния. Срещата продължи 94 минути.

Воденият от старши треньора Атанас Петров тим допусна трето поредно поражение и заема четвъртата, последна позиция в групата без успех от трите си срещи. Бургазлии загубиха шансове за класиране в основната фаза на Шампионската лига още след вчерашното поражение от Аркада Галац.

За Прометей победата бе първа и отборът от Украйна се намира на трето място във временното класиране. На първите две позиции са домакините от Аркада Галац и гръцкият Олимпиакос, който имат по две победи и по-късно излизат в спор за първото място в подреждането.

Волейболистите на Нефтохимик 2010 ще продължат участието си в европейските клубни турнири в надпреварата за Купата на европейската конфедерация (СЕV), където ще се включи на 1/16-финалите. Съперник на бургазлии ще бъде турският Аркас. Първият мач ще се играе в Измир на 29 ноември.

Нефтохимик 2010 и Прометей изиграха сравнително равностоен първи гейм, но украинският тим поддържаше лек аванс и поведе след 25:20. Прометей се откъсна със сериозна разлика във втората част и нямаше проблеми да направи резултата 2:0 след 25:17. Бургазлии изиграха силен трети гейм, в който имаха превъзходство и с 25:20, намалиха на 1:2, но в четвъртата част волейболистите на Прометей отново доминираха и затвориха мача при 25:15.

Мурад Хан и Венелин Кадънков реализираха по 13 точки за Нефтохимик 2010, а Георги Петров отбеляза 10 точки.

Дмитро Шаповал завърши с 22 точки за Прометей.

За редовния сезон на Шампионската лига ще се класира първият тим в квалификационната група, както и вторият, ако има по-добри показатели от подгласника от другата група.


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени