Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 257 podcast: Успехът е в доброто, което правим всеки ден

Теньо Георгиев – истински лидер и пример за доброто, което трябва да предаваме нататък е днешният ководещ на на Катя Василева в новия епизод на  отличената с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022 257 podcast .

Теньо не е публична личност, нито някой, когото ще познаете по името, но срещата с него е сила, мотивация и успех. Със сигурност един от най-позитивните хора, които някога сте срещали, въпреки предизвикателствата, които му поднася животът.

Теньо Георгиев e роден в Стара Загора. Обикновено детството за всеки е нещо хубаво, силно, топло. За него най-ранните детски спомени са свързани с алкохолната зависимост на баща му. И точно когато трябва да направи първите си стъпки в училище и да прекрачи училищния праг Теньо остава без майка си. Негови настойници стават баба му и дядо му по майчина линия. Завършва езиковата гимназия в родния си град, а след това и Международни икономически отношения в Пловдивския университет.

След 2-ри курс разбира за програмата "Готови за успех" на фондация "BCause", която подкрепя сираци и става неин стипендиант. Днес Теньо работи в технологична компания и от 7 години предава доброто нататък като дарител в "Готови за успех“.

"Кандидатствах и от 3-ти курс започнах да получавам стипендията. Най-много се впечатлих не от финансовата, а от моралната подкрепа.  За първи път хора, които са извън моя дом, проявиха интерес за моето развитие, нуждите ми и как се справям с живота, разказва Теньо. - Наследствената пенсия заедно със стипендията на "Готови за успех" и стипендията от университета, ми осигуряваха спокойствие. Чувствах се равен с останалите студенти. От друга страна, чрез събитията на "Готови за успех", се запознах с много младежи със сходна съдба. В техните очи видях невероятни сила и борбеност, които ме мотивират и до днес. Още тогава си поставих за цел един ден да върна жеста. Мечтаех да мога да помогна още повече сираци да са на мое място и да усетят цялата тази безкористна подкрепа. Да се запознаят със свои връстници и да видят, че има смисъл да продължават напред, да продължават да се борят.

И така, вече 7 години съм в ролята си на дарител по програма "Готови за успех". През последните години призовавам приятелите си да даряваме заедно и да стане една обща кауза“.

🎧▶️ Какво е да цениш и да даваш, защото смисълът и истинската стойност е в малките неща, за които невинаги имаме очи. За това разказват заедно Катя Василева и Теньо Георгиев в 257 podcast .


Ако имате въпроси, свързани с личностното и кариерното развитие, не се колебайте и пишете на 257@bnr.bg да потърсим отговорите заедно. Ако пък имате интригуваща история за проявен кураж, преживявания, предизвикателства и решения, които ви движат напред, заповядайте и бъдете следващият ководещ на Катя Василева. Пишете и заповядайте!

Всички епизоди на 257 podcast  можете да откриете:



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна