Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният треньор по скокове на батут Мариана Макулова е номер 1 за 2023 на община Стара Загора

Старши треньорът на националния отбор по скокове на батут Мариана Макулова беше обявена за Треньор номер 1 на община Стара Загора за 2023 година. Освен наставник в държавния тим Макулова ръководи и клуб по скокове на батут „Добри Костин“ в града, тя е и треньор по аеробика от 37 години.

„Отбор на годината” е баскетболен клуб “Берое” - Стара Загора момичета до 14 години. Тимът спечели и двата финални турнира за сезон 2022/2023. Той е  Републикански шампион и носител на Купа на Българската федерация по баскетбол. През целия сезон няма нито една загуба.

Те получиха своите награди от зам.-кмета арх. Мартин Паскалев.

„Всички знаем, че отличията, които виждаме тук, нямаше да бъдат възможни без треньорите зад спортистите. А отборът е това, което ни учи на сплотеност и уважение. Бъдете здрави, уважавайте и постигайте нови успехи“, поздрави арх. Паскалев.

Наградата за „Най-перспективен състезател за 2023“ бе присъдена на Мартин Димитров от Клуб по скокове на батут „Добри Костин“. Той е на 17 години, ученик в 11 клас в Спортно училище “Тодор Каблешков“. Занимава се със скокове на батут от 13 години. Шампион на България 8 поредни години, като от тях 2 поредни години е шампион за мъже в дисциплина батут синхрон. Бронзов медалист от СП през 2023г. в Бирмингам при младежи до 21 години. Призът бе връчен от зам.-кмета Надежда Чакърова.

„Поздравявам всички номинирани и отличени за труда, хъса и отговорността, която носите, за да прославите името на града ни. Бъдете здрави и борбени, пожелавам още много медали и успехи занапред“, приветства Надежда Чакърова.


Ванеса Георгиева пък спечели приза Спортист №1 за 2023 година. Тя е състезател на СК по борба „Берое“ и спечели бронзов медал на европейското първенство по борба за младежи и девойки до 20 години, което се проведе в Сантяго де Компостела, Испания и първо място от държавния шампионат в Стара Загора.

Голямата награда ѝ връчи тази вечер кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.

„Искам да пожелая на всички спортисти и техните треньори да имат много успехи през 2024г. Постигнете всичко, което планирате, дори и повече. За мен е чест да връча отличието Спортист №1 на Стара Загора!“, каза в началото на церемонията кметът Тодоров. Той обяви, че във връзка с изпратено писмо от треньорския състав на Детско-юношеска школа  „Берое“ до Община Стара Загора, Общински съвет Стара Загора и др., ще бъде внесено предложение да бъде отпусната целева помощ от 200 000 лева за ДЮШ „Берое“. „Тази сума ще бъде гласувана на Общински съвет и ще бъде предназначена само за школата на клуба. Общината ще поеме и поддръжката на терените, където тренират децата“, добави още Тодоров.

Тази година, на церемонията „Спортист на годината“ бе връчена и специална награда на състезателите, взели участие на Световните игри за хора с ментални увреждания „СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС“, които през 2023 година в Берлин представиха град Стара Загора. Тянка Георгиева и Стоян Георгиев, както и техният треньор Слънчезар Цанков получиха поздравления от зам.-кмета  Павлина Делчева. „За мен е огромна радост да връча точно тази награда. Бъдете смели и знайте – човек по работата се познава!“, каза Павлина Делчева.

Награди бяха връчени и на тазгодишните юбиляри - Спортно Училище „Тодор Каблешков“, което отбеляза 50 години от създаването си през 2023г., спортен клуб „Спортна гимнастика“ по случай 30 години от създаването на клуба, спортен клуб по плуване „Берое“ по случай 50 години от създаването на клуба, Спортен клуб „Здраве и активно дълголетие Аязмото“


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна