Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

19-годишният Мартин Малинов и успехите на един продуцент

Мартин Малинов
Снимка: Личен архив

Младият продуцент Мартин Малинов спечели пет награди с два филма на Световния филмов фестивал в Кан „Remember the future”. „Най-добър продуцент“, „Най-добър романтичен филм“ и „Най-добра кинематография“ отидоха за „Нищо не може да разруши това“.

Призовете „Най-добър актьор в късометражен филм“ и „Най-добър звук“ отидоха за продукцията „Алкохолик ме посещава всяка вечер“.

Младият българин, който следва „Филмово продуцентство“ в университета „Чапман“ в Калифорния, САЩ разказа за предаването „Понеделник вечер“, че един от любимите му жанрове са филмите на ужасите. 

„За алкохолик ме посещава всяка вечер“ исках да покажа една история – метафора за алкохолизма чрез този вампир. Да докажа, че човек сам достига до тези състояния и сам може да си помогне. 

В „Нищо не може да разруши това“ разказваме за нещо, което всички сме изпитали. Как една връзка започва, развива се и се разпада. Исках да разкажа двете истории по различен начин, с различна визия. Исках много да наблегна на артистичността, на звука, на операторската работа“ – сподели още Мартин.

От мен, в тези два филма, зависеше абсолютно всичко. Организацията на програмата и на целия екип – кой кога снима. Подборът на локациите и финансовата част. Аз бях човекът на терен, който отговаряше на хиляди въпроси“ – разказа Мартин за ролята на продуцента в една продукция. 

„Трябва да знам как работи оператора, как работи техниката му, как работи осветителя. Трябва да разбирам малко от режисура, малко от монтаж“, допълни Малинов.

Още по темата в звуковия файл. 

По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени