Каква ще бъде съдбата на хотел „Рила“

Ще изникне ли нова, 11-етажна сграда на мястото на столичния хотел „Рила“, разположен в идеалния център на града и превърнал се в емблема на цял период от по-новата история? Хотелът попада в територия на архитектурно-историческо наследство в сърцето на..

публикувано на 03.08.20 в 10:51

Пламен Зафиров: Ваканцията на депутатите само ще удължи агонията

От северната част на Европа събитията в България изглеждат доста епични. Това каза пред "Хоризонт" Пламен Зафиров - Зафая от Осло,  един от организаторите на протестите на сънародниците ни в норвежката столица. Това, което се случва, нас много..

публикувано на 03.08.20 в 09:30
Асен Генов

Асен Генов: Сегашната система ни лишава от политически избор

„Вероятно хората в своето множество подкрепят исканията за оставка, но дали се чувстват достатъчно зле живеещи, за да се присъединят ефективно към подобни радикални мерки? И това е жалкото в тази ситуация.  Тази система, която изтласка на върха и..

публикувано на 03.08.20 в 08:17
Пространството около храма „Света неделя

Проектът за пл. "Света Неделя" в София съчетава история и модерност

Високотехнологични пейки от дишащ бетон, който пречиства въздуха и лампи с USB входове. Това ще бъде само част от новата визия на пл. "Света Неделя", чийто окончателен идеен проект беше представен от архитектурното студио "Фуксас". Ще бъде..

публикувано на 02.08.20 в 17:06

Платформа информира за забележителностите край Враца

Дигиталната платформа Open Vratsa популяризира възможностите за природен и културен туризъм в района на Враца. Инициативата е на млади врачани, които имат амбицията да останат и да се развиват в родния град. "Open Vratsa за момента все още е..

публикувано на 02.08.20 в 16:13
Пещерата Добростански бисер

Пещерата Добростански бисер - живописен дар от природата

В разгара на лятото изборът за прекарване на отпуската може и да не е непременно на морския бряг. Много хора предпочитат планината, а в горещините прохладата на гората привлича туристите и през почивните дни в края на седмицата. Засилен..

публикувано на 02.08.20 в 13:31

Неудобната обувка може да провали излет в планината

Най-важното при предприемането на излет в планината е да имаме удобни обувки, каза за БНР Петър Георгиев, който в момента той преминава курс за планински водач към Асоциация "Планини и хора".  "Това е от изключително голямо значение, тъй като ако..

публикувано на 02.08.20 в 11:25
Родопи

Познаваш ли Родопите, познаваш и България

Кратка разходка из Родопите - високо над Триградското ждрело, изключително живописен пролом на Триградска река в Западните Родопи. Ждрелото е с дължина около 7 км, има тясно скалисто легло и стръмни до отвесни склонове. Триградското ждрело е трето по..

публикувано на 02.08.20 в 09:00

Остров Света Анастасия - богато минало и пъстро настояще

Превърналият се в емблема на Бургас остров Света Анастасия и това лято ще посрещне хиляди туристи. Летни музикални вечери сред прохладния бриз, кулинарни изкушения, легенди и древна история очакват там любителите на морски пътешествия. За празника на..

публикувано на 01.08.20 в 12:35

Лятна академия по роботика в еленското село Мийковци

С лятна академия по роботика започват ученическите лагери по природни науки в село Мийковци в Еленския Балкан. По забавен начин десетки деца, проявяващи интерес към роботика, математика, химия, физика и биология, ще усвояват нови знания в..

публикувано на 01.08.20 в 09:43