Джумая джамия в Пловдив

"Кафе на толерантността" ще пият утре в Джумая джамия в Пловдив

Всяка улица и всеки площад в историческия център на Пловдив, и не само там, носят отпечатъка на съвместното съжителство на българи, мюсюлмани, евреи и арменци. По-важното е обаче, че са го носили и продължават да го носят в сърцата си..

публикувано на 13.02.20 в 14:02

Дядо Георги от Подгумер има рецепти за хубав суджук и домашно вино

Срещаме дядо Георги Михайлов от софийското село Подгумер на празник на  зимните традиции в съседното село Требич. На трапезата с питка, баница и хубавото вино дядо Георги черпи с домашен суджук и споделя рецептата.  „Суджука го правя по следния..

публикувано на 13.02.20 в 09:11
Над 2 хиляди са обявите за краткосрочно отдаване на имоти в Airbnb в София.

Борис Павлов: Необходима е ясна дефиниция на туристически престой и краткосрочен наем

Хората, отдаващи апартаменти под наем през онлайн платформи няма да искат разрешение за това от етажната собственост – това предложение на ГЕРБ бе оттеглено при второто четене на Закона за туризма. Борим се за цялостен регламент, който да не..

публикувано на 12.02.20 в 14:15
Баща вози детето си на шейна, завързана за кола

Социалните служби ще проверяват бащата, возил детето си в шейна, завързана за кола

Шофьорът, който дърпа с кола 8-годишния си син по заледено шосе в Сливенския Балкан  ще получи наказателен акт от 3 хиляди лева, а шофьорската му книжка ще бъде отнета за 12 месеца. От КАТ Сливен съобщиха, че през последните три години той е..

публикувано на 12.02.20 в 09:30
Фиц Рой

Български изкачвания в района на Фиц Рой

Две групи българи заминаха в края на миналия месец за Патагония, за да изкачат един от символите в бигуол катеренето (катерене по големи стени) Фиц Рой (3405 м). Върхът се намира в Андите, на границата между Аржентина и Чили, и е обграден отвсякъде..

публикувано на 12.02.20 в 07:23
Теодосий Спасов с китариста Християн Цвятков.

Теодосий Спасов и Християн Цвятков изнесоха концерт в антарктически води

Българският музикант и виртуозен изпълнител на кавал Теодосий Спасов и китаристът Християн Цвятков, изнесоха първия в света концерт в антарктически води, на борда на испанския военен научно-изследователски кораб "Есперидес", плаващ в пролива на Брансфийлд...

публикувано на 12.02.20 в 02:04
Александър Василев и доц.Мирослав Богданов

Млади творци представят творбите си в галерия "Академия"

Националната художествена академия представя изложба на дипломираните магистри по приложни изкуства. Творбите са събрани в галерия "Академия" и могат да бъдат видени до 23-и февруари.   "Тази година от факултета в изложбата са представени..

публикувано на 11.02.20 в 16:11

Националната библиотека със специализиран кът за хора с увреждания

Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ откри днес специализиран кът за хора с увреждания. Проектът е финансиран от Агенцията за хора с увреждания и е на стойност 20 000 лева. През последните три години библиотеката беше..

публикувано на 11.02.20 в 15:34

За лечението на хранителни разстройства е необходима помощ от специалист

Изповедта на руската четирикратната световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова за състоянието й, което я принуди да прекрати временно спортната си кариера и борбата й с булимията, провокира и у нас обществена дискусия за..

публикувано на 11.02.20 в 13:29
Емил Паскалев

Медицинският туризъм носи повече негативи – както за пациента, така и за здравната система

Главната дирекция по сигурността в Истанбул е разпространила кадри от 1 февруари, на които се виждат задържани за участие в нелегални трансплантации лица. От шестима задържани четирима са българи. Сред задържаните са жена, която е изпълнявала ролята..

публикувано на 11.02.20 в 11:13