Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Най-синьото вълшебство" - нов проект на трио "Дивертименто"

| Интервю
Трио Дивертименто
Снимка: Ани Петрова

Трио "Дивертименто" за пореден път подготвя музикално-образователна програма, подходяща за деца в училищна възраст. Заглавието е "Най-синьото вълшебство", а пиесите в него са на морска тематика от прочути композитори като Сен-Санс, Бизе, Доницети, Римски- Корсаков, Дворжак, Пиацола и др. Заедно с цигуларката Грациела Панайотова, виолончелистката София Радилова и пианиста Иван Керековски в концерта ще участва и певицата Милена Гюрова. 

Като продължение на предишните си два проекта - "Сезони в музика и стих" (награден за музикален проект на годината в националната анкета на БНР "Музикант на годината 2022") и "Какво е валсът?" - музикантите отново подават ръка на талантливи деца от Националната търговско-банкова гимназия в столицата, които са създали рисунките за мултимедията. Режисьор на спектакъла е Росица Костова.

На 11 февруари, неделя, от 11:00 ч. в залата на Vivacom Art Hall Оборище 5 ще бъде първото представяне на концерта "Най-синьото вълшебство".

За избора на програмата и осъществяването на проекта в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" разказа цигуларката Грациела Панайотова. Чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени