Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анджелина Манго спечели 74-ото издание на "Санремо"

Анджелина Манго с наградата.
Снимка: БТА

Анджелина Манго спечели 74-ия фестивал на италианската песен "Санремо". В  конкурсната програма участваха 30 изпълнители, събитието премина при изключителен зрителски интерес.

Дебютантка на фестивала, но победителка, 22-годишната  Анджелина Манго триумфира с песента La noia (Досада) и с това завоюва златната статуетка с палма и лъв символи на града Санремо. Тя спечели наградата и за музика и тази на критиката, която пресцентърът отсъди и на Лоредана Берте за песента "Pazza" (Луда).

За кавър в дует с колега на известна италианска или чуждестранна песен, сребърната статуетка на фестивала спечели неаполския рапър Geolier. Той изпя неаполски медли с рапърите Guè, Luchè и поп звездата Джиджи Далесио.

Фестивалът премина при изключителен зрителски интерес с връх 68%, с участието на 170 музиканти и певци на кавър надпреварата.

Заради избора на песните от артистичния директор Амадеус – бивш диджей, Санремо 2024 ще се запомни като денс фестивал и затвърдил се дом на италианската песен. Анджелина Манго ще представи Италия на конкурса "Евровизия".


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени