Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров пред БНР: Последните 2 гейма срещу Сонего играх много добре

Интересът на медиите към Григор беше голям.
Снимка: БНР/Любомир Тодоров
Чуй новината! Чуй новината:

Григор Димитров беше в отлично настроение след победата над Лоренцо Сонего, негова 17-а в десетото му участие на турнира в зала в Ротердам, който е от категория АТР 500.

Той отговори изчерпателно на въпросите на пратеника на Българското национално радио.

"Да, мисля че контролирах събитията на корта. Това беше един от най-трудните жребии, които можех да имам за първи кръг. Лошото беше, само когато ми върна брейка (б.а. – в първия сет за 2:2), но и тогава при 15:15 имах хубава възможност, но се поколебах да изляза на мрежата. Опитвах се да бъде стабилен и солиден, това ми беше най-важното нещо. Съперникът сервираше понякога с над 215 км/ч, но често разчитах правилно началния му удар. Последните два гейма от мача играх много добре, спечелих дългите точки", анализира представянето си Димитров.

Той определи като "чудесно" това, че е играл три финала в последните си четири турнира, като се започне от Париж през миналата година.

"Вършех си работата спокойно след края на сезона, нищо не съм променял в подготовката си. По същия начин бях през декември в Дубай и се готвех. Добре тръгнахме, наистина доста солидно с целия отбор, всеки си вършеше работата. Задържах и физическата форма, защото има моменти, когато имаш странни болки и няколко дни не тренираш, за да не ги провокираш. Началото на годината беше важно, особено турнира в Бризбън и първия мач с Анди (Мъри). Това беше един хубав старт, който ми даде повече позитивизъм. С всеки мач се опитвах да бъде още по-стабилен, още по-събран. И така мач след мач, вече сме февруари", отговори на въпроса как е успял да запази чудесната си форма от миналата година.

Димитров летеше по корта.

Григор каза, че е възстановен от тежкия турнир в Марсилия доколкото е възможно и е почивал цял ден след финала миналата неделя.

В звуковия файл чуйте още какви са спомените на първата ни ракета от дебютното му участие в Ротердам преди 15 години и какво очаква от следващия мач с Мартон Фучович.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна