Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дузпа в края донесе победа за Арда във Враца

Арда
Снимка: БТА

Арда победи с 2:1 като гост Ботев (Враца) в мач от 24-ия кръг на Първа лига. Домакините от Враца откриха резултата в 63-ата минута чрез Бубакар Траоре, а Борислав Цонев изравни за гостите в 76-ата минута. Тонислав Йорданов направи обрата пълен от дузпа в допълнителното време.

Гостите от Арда стартираха по-добре двубоя и в първоначалните минути направиха няколко опита да затруднят вратаря на домакините Федерико Бариос.

В 20-ата минута Ботев Враца създаде първата си добра възможност, която бе пропусната от Мартин Смоленски, който бе оставен сам в наказателното поле, но стреля покрай гредата.

В 26-ата Станислав Иванов от гостите отправи коварен удар, но Бариос успя да спаси. 

Последва възможност за Ботев Враца, която бе пропиляна от Браян Мендоса. Домакините продължиха с пропуските и отново Смоленски не успя да матира Господинов.

Минути преди края на първата част Арда изпусна най-голямата възможност в мача до този момент. След изпълнение на корнер Станислав Иванов бе изпуснат на задна греда, но ударът му с глава от непосредствена близост излезе в аут.

След подновяването на играта и двата тима продължиха да търсят промяна на резултата. В 63-ата минута резервата Бубакар Траоре бе най-съобразителен при едно разбъркване след корнер и от малкото наказателно поле чукна топката в мрежата за 1:0 в полза на Ботев.

Отговорът на Арда дойде в 76-ата минута, когато Борислав Цонев с глава направи Бариос безпомощен за 1:1.

До края на мача Мирослав Маринов от врачани пропусна отлична възможност да донесе три точки за своя тим.

Развръзката настъпи в последната минута на редовното време, когато Станислав Иванов от Арда бе фаулиран в наказателното поле и съдията Красен Георгиев отсъди дузпа. Тонислав Йорданов застана зад топката и с голяма доза късмет успя да се разпише.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени