Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голямо дерби в Англия, Клоп и Гуардиола не се победиха

Ливърпул - Манчестър Сити
Снимка: БТА

Ливърпул и Манчестър Сити направиха равенство 1:1 в голямото дерби от 28-ия кръг на Висшата лига. Претендентите за титлата направиха атрактивен и отворен мач на "Анфийлд", но в крайна сметка не успяха да се победят. Това бе последен дуел между треньорите на двата тима Юрген Клоп и Пеп Гуардиола във Висшата лига, тъй като след края на сезона Клоп ще напусне мърсисайдци.

Двубоят започна интензивно от първата секунда, като "гражданите" имаха предимство в началните минути, но пропуснаха две добри възможности, след което "червените" отговориха и на свой ред застрашиха вратата на съперника без успех. В 23-та минута плеймейкърът на Сити Кевин де Бройне изпълни корнер по много нестандартен и прецизен начин, което позволи на Джон Стоунс да се разпише от непосредствена близост.

Възпитаниците на Клоп отговориха на предизвикателството, но не намериха път към вратата на гостите до края на първата част. В самото начало на второто полувреме Нейтън Аке върна слабо топката към Едерсон и бразилският вратар на Сити извърши нарушение срещу стигналия пръв до топката Дарвин Нунес. Алексис Мак Алистър реализира отсъдената дузпа, а Едерсон трябваше да бъде заменен, тъй като получи контузия при сблъсъка с Нунес.

В следващите минути натискът на Ливърпул бе яростен, но резервата Щефан Ортега се отличи с няколко ключови намеси. Постепенно Сити си върна контрола над събитията, а най-добрият шанс за тима дойде в 89-та минута, когато Жереми Доку проби отляво и стреля по земята, но ударът му срещна страничната греда.

В крайна сметка повече голове не паднаха и двата тима поделиха точките, което е добре дошло за Арсенал. "Артилеристите" вече са лидери в класирането с 64 точки, колкото има и Ливърпул, но лондончани са с по-добра голова разлика. Манчестър Сити заема трета позиция с точка по-малко.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна