Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Вътев: Няма да допуснем "Евролаб" на "Капитан Андреево"

Снимка: БГНЕС

Съдът върна фирмата "Евролаб" в лабораторията на ГКПП "Капитан Андреево". Ние няма да я допуснем и обжалваме решението на съда.

Това зави министърът на земеделието в оставка Кирил Вътев.

Съмненията за порочни практики, свързани с "Капитан Андреево", върна в дневния ред бившият заместник-министър на земеделието Иван Христанов в интервю за БНР

Земеделският министър в оставка отговори на поставените от Христанов въпроси:

"Съдът върна фирмата, която извършваше товаро-разтоварната дейност. Ние не я допуснахме. Направихме конкурс - в момента фирмите там са 6. Така е по регламент, така е и по съдебно решение. Ние нямаме друг полезен ход относно товаро-разтоварната дейност. Тези 6 фирми са проучени от ДАНС. В понеделник съдът върна и фирмата в лабораторията - "Евролаб". Ние няма да я допуснем и обжалваме решението на съда. Вече там функционира държавната лаборатория и друга лаборатория там, освен държавната, няма да се върне. Би било много полезно за държавата и икономически, и практически, ако тази лаборатория при определени условия, която е ползвала фирмата, остане в полза на държавата".

Кой и как контролира достъпа на стоки на граничния пункт "Капитан Андреево" и ясно ли е в какви фирми инвестира милиони държавата, възлагайки им важни дейности?

Репортаж на Веселина Миланова в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна