Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сидни Кросби записда 3 точки при успех на Питсбърг в НХЛ

Бемстрьом от Питсбърг бележи за 3:0 срещу Ню Йорк РЕйнджърс.
Снимка: БТА

Сидни Кросби и Брайън Ръст отбелязаха по два гола и Питсбърг Пенгуинс спечели с 5:2 срещу Ню Йорк Рейнджърс като гост в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Така Пенгуинс подобриха баланса си на 33-30-11 и останаха на пет точки от втората уайлд кард квота в Източната конференция, а нюйоркчани все още са лидери със 104 точки.

Кросби започна вихрено, като първо подаде на Ръст за 1:0 още в 18-ата секунда, след което сам се разписа в средата на първата част. Така той достигна границата от 80 точки за 13-и път в 19-годишната си кариера, в която има и 997 асистенции.

Кросби записа и седми мач за сезона с три точки, след като оформи крайния резултат на празна мрежа 2:11 минути преди края. Емил Бемстрьом вкара петия гол за Пенс, а Алекс Неделкович направи 28 спасявания в петия си пореден мач като титуляр за Пенгуинс. Тристан Джари трябваше да стартира тази нощ и дори излезе да загрява, но отпадна в последния момент заради заболяване.

Каапо Какко и Джак Рослович бяха точни за Рейнджърс, които прекратиха серията си от пет победи. Те обаче продължават да водят с три точки на Каролина Хърикейнс начело на Столичната дивизия.

Остън Матюс увеличи актива си като лидер в класирането на реализаторите, след като заби 61-та и 62-та си шайба при победата на Торонто Мейпъл Лийфс с 6:4 срещу Флорида Пантърс. Канадците водеха с 5:1 в последната третина и вицешампионите върнаха три гола, но Матюс се разписа на празна мрежа 46 секунди преди края, оформяйки крайния резултат.

Торонто е с 95 точки и почти си е гарантирал място в плейофите на Източната конференция, а Флорида е с четири пункта повече и два пасив от дивизионния лидер Бостън Брюинс.

Други резултати от НХЛКълъмбъс - Колорадо 4:1
Филаделфия - НЙ Айлъндърс 3:4 (след продължение)
Тампа Бей - Детройт 2:4
Сейнт Луис - Едмънтън 3:2 (след продължение)
Уинипег - Лос Анджелис 4:3
Сан Хосе - Сиатъл 2:4.
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна