Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА поведе в полуфиналната серия с Дея спорт

Треньорът Александър попов изведе ЦСКА до успех на старта.
Снимка: Спортал

Волейболистите на ЦСКА спечелиха първото полуфинално дерби в шампионата за мъже. Воденият от Александър Попов отбор надделя като гост над Дея спорт (Бургас) с 3:2 (25:23, 25:27, 25:21, 18:25, 15:12) в първия двубой помежду им, изигран в зала "Младост". 

Вторият мач между двата тима е на 6 април (събота), от 19:00 ч. в зала "Васил Симов". Играе се до три победи от пет мача. 

Срещата предложи редица интригуващи моменти и обрати, зрителите по трибуните и пред екраните станаха свидетели на страхотно волейболно шоу. Гостите обаче успяха да надделеят в решаваща ситуация, когато бургазлии бяха съвсем близо да се върнат в тайбрека и да спечелят срещата. 

Двата отбора стартираха равностойно, след което бургазлии поеха инициативата. Момчетата на Франческо Кадеду диктуваха напълно положението до ключовите моменти (19:14), когато съперникът успя да скъси дистанцията и в крайна сметка да остане на точка от носителите на Купата (19:20). Дея отново набра инерция и оформи преднина, но столичани не се отказаха и отново вкараха интрига. Волейболистите на Александър Попов надделяха добра игра на блокада. 

Играта тръгна точка за точка, след което "червените" взеха превес (5:3). Противникът изравни, а след седмата точка вече взе нещата в свои ръце. Доминацията на бургазлии продължи до 17:13, последва същото развитие на частта, като в предходната. Бургазлии успяха да се откъснат отново (22:18), но впоследствие преднината им бе стопена, като се стигна и до обрат (от 20:23 до 24:25). Дея обаче успя да измъкне успеха и да изравни резултата в мача. 

Третата част тръгна идентично на първите две. След петата точка ЦСКА поведе, оформяйки добра преднина. След 11:8 обаче домакините стопиха разликата и изравниха, "армейците" обаче устояха и взеха нещата в свои ръце. Ситуацията се повтори впоследствие и гостите дръпнаха (20:15), но Дея успя да намали само до точка (21:22). ЦСКА излезе от ситуацията и благодарение на началния си удар съумя да затвори в своя полза, излизайки напред в резултата. 

До средата на решителния четвърти гейм играта бе равностойна, носителите на Купата обаче поведоха и поддържаха преднината стабилна. Така мачът влезе в тайбрек. 

Там гостите от столицата тръгнаха ударно (4:1), като бяха водещи през по-голямата част от времето. Въпреки че Дея успяваше на моменти да окаже сериозна съпротива и в ключов момент се доближи (12:11), "армейците" се събраха и успяха да спечелят срещата след ас на Страхиня Бързакович. 


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени