Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Създайте място за всички дрехи у дома

Нямате място за всички дрехи, обувки и аксесоари и вечно цари безпорядък още първите дни след като сте подредили гардероба? В тази история ще се припознае по-голямата част от обществото, особено тези, които разполагат с ограничено пространство.

С правилните решения и трикове за съхранение обаче този проблем вече няма да ви тормози и ще се радвате на добре организирано място за всички елементи на облеклото в дома. Вижте съветите за правилната подредба от екипа на онлайн магазин ИКЕА в следващите редове.

Как да изберете правилните мебели за съхранение на дрехи?

Ако искате да обособите удобно и практично място за подредба и съхранение на дрехи, но старите ви мебели не го позволяват, може би е време да разгледате нови варианти. С богатата гама от гардероби от ИКЕА задачата ще ви се стори приятна и много интересна. Ще откриете артикули, подходящи за малки или големи по размер спални, със стандартно или ъглово разположение.

В каталозите на различните онлайн магазини ще откриете голямо разнообразие както от самостоятелни гардероби, отворени мебели с практично разположение, така и от системи от допълнителни модули. Те се различават по водещи критерии, като размери, брой на крилата, рафтовете, чекмеджетата, механизъм за затваряне на вратите, наличие или липса на огледало и още много критерии.

Разгледайте предложенията и открийте това, което съвпада с предпочитанията, стила, който следвате и разполагаемото пространство в дома ви, за да си обособите място за подредба на всички вещи.

Съвети от ikea.bg за оптимална подредба

Само по себе си наличието на ново обзавеждане за съхранение на вещи не е достатъчно, за да поддържате дрехите ви в безупречна подредба. От екипа на ИКЕА споделят някои трикове и дават съвети, които да ви послужат:

  1. Изберете комбиниран вариант
    Когато купувате гардероб, обърнете голямо внимание на вътрешното разположение. Независимо дали е отворен или затворен, най-ползотворни ще ви бъдат тези, които съчетават наличието на рафтове, отделни чекмеджета и лост със закачалки. По този начин ще може да съхранявате както връхното облекло, така и всички дрехи, аксесоари и дори обувки.
  2. Използвайте органайзери за подредба
    Онлайн ще откриете разнообразие от качествени, модерни и практични органайзери, чиято цел е да внесат ред в пространството и да го оптимизират максимално. Като такива се окачествяват единичните и двойни легла за обувки, поставките с рафтове, висящи органайзери с различен брой отделения, кутии, свободностоящи закачалки, калъфи, вакуум торбички и много други.
  3. Разгледайте различните техники за сгъване на дрехи
    Ще се изненадате колко малко място заемат елементите на облеклото, когато са сгънати практично. Има някои популярни техники, като тази на Мария Кондо за ефективното спестяване на пространство, сгъване на руло, хоризонтално поставяне и много други.

Това са някои от най-практичните съвети, които да ви помогнат в мисията да поддържате всичките си вещи в отлична подредба и да запазите безупречния им вид.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени