Ирина Асиова-Диамант: Живея между два свята и мисля за България

Броени седмици преди раздаването на наградите „Оскар“ на червения килим в „Нашият ден“ застава журналистката, влогър, млада майка и холивудска съпруга Ирина Асиова-Диамант. Красавицата с необичайна съдба и с директен поглед от Холивуд и Разлог разкрива..

публикувано на 21.01.20 в 15:05
Г.Венциславов, Д. Данкова, Е.Николова- Рашева, В. Келчева, Н.Вълчева и М. Павлова

Студенти създават дигитална общност

Новото виртуално пространство на студентите по журналистика от НБУ   се нарича „ IV корпус“ и неговото появяване на бял свят   е породено от желанието на младите хора в Университета, да създадат активна студентска общност. Вдъхновението за..

публикувано на 21.01.20 в 14:30

За пушенето "сърдечно" и компетентно

Принцип на положителната грешка - така в психологията се нарича състоянието, при което сме наясно, че дадено нещо вреди, но решаваме, че не се отнася за нас. Пушенето е типичен пример - стотици пъти сме чували колко е вредно, знаем за пряката връзка между..

публикувано на 21.01.20 в 13:05
Роби Ангелов

Роби Ангелов и йогата с чувство за хумор

Главен герой в „Нашият ден“ е инструкторът по йога Роби Ангелов, с когото говорим за практикуването с чувство за хумор и самоирония, за „служенето“ на другия и за придружителите по пътя към един по-хубав живот за тялото и ума. Ето и едно от мненията, които..

публикувано на 21.01.20 в 12:05

Как историята ви да промени света

Как да разкажем историята си така, че да промени света – ден преди събитието „Сторителинг за промяна“ в „Нашият ден“ осмисляме собствените си намерения за активно въздействие заедно с Виолета Керемидчиева от организацията „Epic Sofia“. Разказването на..

публикувано на 21.01.20 в 10:00

Екологията извън политиката

За истинските екологични проблеми извън политическите битки в „Нашият ден“ говорим с Вера Стаевска, представител на инициативата „Зелени закони“ на организацията „Сдружение за изследователски практики“. Според нея, няколко са възможните първи крачки на..

публикувано на 21.01.20 в 09:35
Димитър Панайотов (вляво) и Александър Николов

Младите в журналистиката: Димитър Панайотов и Александър Николов

Димитър Панайотов завършва „Журналистика“ във ФЖМК. Александър Николов – „Фотожурналистика“ в London College of Communication. Запознават се покрай страстта им към фотографията. За единия – любителска, за другия – професионална. Заедно следват..

публикувано на 20.01.20 в 14:55

Държава в криза или криза в държавата

На парламентарната сцена денят е за внасяне на вот на недоверие към правителството заради провал в екологичната политика. В ефира на „Нашият ден“ по темата „Държава в криза или криза в държавата“ коментират икономистът доц. Григор Сарийски и екологът Петко..

публикувано на 20.01.20 в 12:42
Христос и десетте прокажени (фрагмент от икона)

Благодарността

В евангелския разказ за десетте прокажени става дума точно за това как ние хората не сме свикнали да благодарим на Бога, за това, което получаваме от него. Десет са изцелените от ужасната и страшна проказа, а само един намира за нужно да благодари на своя..

публикувано на 19.01.20 в 08:15
Доц. д-р Людмил Вагалински, Калина Станева, Ирина Вагалинска

Моето семейство: Ирина и Людмил Вагалински

Археологът доц. д-р Людмил Вагалински и неговата съпруга – журналистът Ирина Вагалинска гостуваха в рубриката „Моето семейство“. Разговорът е за усещането да споделяш обща страст, мисия и посока, за платформата „Archaeologia Bulgarica” и за идеята чрез..

публикувано на 18.01.20 в 11:45