Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нефтохимик победи Левски в София и поведе в полуфиналната серия

ВК Нефтохимик
Снимка: bgvolleyball.com

Нефтохимик 2010 (Бургас) тръгна с успех в полуфиналната серия в ефбет Супер Волей. Тимът, воден от Мартин Стоев, надигра като гост Левски София с 3:1 гейма, в отделните части 15:25, 25:23, 25:18, 27:25 точки  в първата среща между двата тима, която се игра в едноименната зала на "синия" клуб.

В серията се играе до три успеха от пет мача. Втората среща е на 9 април в бургаската зала "Младост".

Кошмарен старт за Нефтохимик и уверено начало за Левски. След това пълен обрат в полза на гостите. Шампионите разпалиха искрата и се разиграха. Показаха пълния си потенциал и не дадоха повече шансове на съперника. Опитът на разпределителят Иван Станев, който не започна сред титулярите и влезе на по-късен етап, си каза думата, а  играта стана по-разнообразна и динамична. Крайните нападатели, които в първата част ги нямаше, се развихриха, Сервисът бе засилен и даде своите плодове.

Левски тръгна отлично, взе първия гейм с разлика, но не задържа това темпо. В следващите части допусна много лични грешки. Сервисът, който работеше отлично на старта, нямаше същата успеваемост. Възникнаха проблеми в цялостната организация на играта, спадна и процента в атака. Левски заигра ролята на догонващ и това се запази докрай.

Стартови състави:

Левски София: Симеон Николов, Венислав Антов, Алехандро Торо, Владимир Гърков, Светослав Гоцев, Майкон Морейра - Дамян Колев-либеро (Стоил Палев, Константин Чипев

Нефтохимик 2010: Светослав Станков, Иван Раич, Розалин Пенчев, Бранимир Грозданов, Красимир Георгиев, Венцислав Рагин - Симеон Добрев-либеро (Иван Станев, Виктор Недялков, Георги Петров

Домакините показаха повече от убедителен старт. Те започнаха устремно и започнаха да диктуват играта. След серия от сервис на Венислав Антов „сините“ поведоха с разгромното 13-5. От своя страна Нефтохимик не можа да влезе в мача и започна кошмарно. Мартин Стоев предприе смяна като на полето излезе Иван Станев . След слабости в посрещане Левски поведе с 18-11. Разалин Пенчев и Бранимир Грозданов останаха без точка през цялата първа част. Нова серия на Венислав Антон донесе две поредни блокади и контра и увеличи разликата  22-14, а Левски затвори гейма с голяма разлика.

Много по-различна картина показаха шампионите във втората част. Иван Станев продължи да дирижира играта, атаката стана по-разнообразна атаката на бургазлии. Шампионите на свой ред започнаха да засилват сервиса и да го рискуват. Диагоналът Иван Раич бе основен точконосец, но най-вече се разиграха и крайните нападатели. До 12:12 двата съперника си размениха на няколко пъти за кратко водачеството в резултата. След това шампионите от Нефтохимик поведоха с 14:12 след поредна силна атака на Иван Раич и отличен блок на Красимир Георгиев. Повече бургазлии не изпуснаха водачеството, в края водеха с 23:20. Сините се опиха да се върнат, като намалиха разликата на 1 точка 23:24. Нефтохимик устоя и наложи волята си с 25:23 като изравни играта 1-1.

Спечелването на втората част даде увереност на гостите. Те преодоляха напрежението и заиграха на още по-високи обороти. В третата част шампионите бяха лидер на терена.

В четвъртата домакините отново опитаха да се върнат и сътвориха интрига докрай. След равенството 21-21 сините имаха шансове да затворят гейма на няколко пъти, но не успяха. Нефтохимик устоя на всички атаки, показа характер и увереност и спечели гейма и мача с крайното 3-1.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна